Змушу Іванісова скласти мандат, – президент Зеленський

21 Листопада 2019, 19:42
3808

На 153 виборчому окрузі, куди входить наше місто й район, можуть провести повторні вибори, щоб визначитися з новим мажоритарником до ВРУ. Такий варіант допустимий, адже нинішнього нардепа Романа Іванісова можуть позбавити мандата.

Нещодавно колишній «радикал» Ігор Мосійчук у Telegramі оприлюднив інформацію, що народний депутат від «Слуги народу» Роман Іванісов у середині 90-х років був засуджений за зґвалтування неповнолітньої. Нардеп від Рівненщини назвав цю інформацію «заказухою» і оприлюднив довідку про відсутність судимості.

Своєю чергою генпрокурор Руслан Рябошапка підтвердив, що Роман Іванісов має погашену судимість за обвинуваченням у зґвалтуванні, отож уважається, що людина не судима на цей момент.

Водночас у ГПУ заявили, що несудимість Іванісова, про яку заявив Рябошапка, не підтверджена відомством і перевірка ще триває. Увечері 20 листопада Іванісов написав у Facebook, що призупинив своє членство у фракції на час перевірки.

Не залишився осторонь скандалу з депутатом провладної партії сам президент Володимир Зеленський. Спілкуючись із журналістами під час візиту на базу ВМС України у місті Очакові в рамках робочої поїздки до Миколаївської області глава держави заявив, що готовий до очищення влади.

«Прочитав, що там є скандал. Завтра у мене будуть реальні дані, я хочу розібратися, фейк це чи реально у нього є причетність до кримінальної справи, пов’язаної зі згвалтуванням. Якщо завтра буде хоч один факт, хоч щось, завтра я вимушу цю людину скласти мандат і піти з партії "Слуга народу"», – заявив президент.

«Вишенькою на торті» стала фотокопія обвинувального вироку суду над Іванісовим, яку оприлюднив Андрій Портнов.

3

 

Поки пресслужба президента не повідомляла про те, чи змусить глава держави скласти рівненського «слугу» мандат.

Коментарі
21 Листопада 2019, 23:45
Зелебобіки, кого ви навибирали? Чому ви такі тупі?<br/>Усім 73% бидломаси дивитися: https://youtu.be/XJ678AKjt_g
22 Листопада 2019, 12:08
Ліза. Ваш розум, толерантність і вихованість просто вражають. За Романа Іванісова проголосували 28 408 виборців 153 округу, 35,7% тих, хто цієї неділі прийшов на виборці дільниці. А явка, зазначимо, в окрузі становила лише 48%. То до чого тут 73%?
23 Листопада 2019, 20:53
Схоже на те, що ти також голосував за зеленого Сцицерона ?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024