Патрульні Рівненщини розповіли про штрафи водіям за перевезення дітей без автокрісел

20 Листопада 2019, 15:09
3198

У патрульній поліції Рівненської області розповіли, коли розпочнуть штрафувати водіїв без спецзасобів для перевезення дітей та продемонстрували, як виглядають та кріпляться автокрісла для різних вікових категорій. 

Брифінг відбувся у середу, 20 листопада, в Управлінні патрульної поліції Рівненської області. 

Відтепер водії, в автівках який перебуватимуть діти до 12 років та зріст яких становить менш як 145 сантиметрів, змушені будуть заплатити штраф у розмірі 510 гривень (30 неоподатковуваних мінімумів доходів). Повторне порушення протягом року буде коштувати 50 неоподатковуваних мінімумів доходів - 850 гривень. 

Упродовж першого тижня дії закону у поліції обіцяють не штрафувати, а проводити бесіди з водіями з приводу безпечного перевезення дітей. 

«Звичайно, спочатку ми лояльно будемо ставитися до водіїв. Будемо інформувати, щоб водії розуміли, що нестимуть таку відповідальність, аби їм це не було несподіванкою», - зазначили у патрульній поліції. 

З приводу таксистів, які, відмовляються визнавати нові поправки до закону, у патрульній поліції заявили, що закон один для усіх, тому таксистів штрафуватимуть на загальних підставах. Винятком є лише громадський транспорт (тролейбуси, маршрутки).

Зазначимо, що в автокріслі дітей можна перевозити як на задньому сидінні, так і на передньому. У другому випадку лиш варто вимикати подушки безпеки. 

У патрульній поліції Рівненщини продемонстрували три види автокрісел для різних вікових категорій. 

«Деякі батьки вважають, що вони міцно тримають дитину на руках і їй нічого не загрожує. Це не так, бо як стверджують дослідники, якщо вдатися до екстренного гальмування при швидкості 50 кілометрів на годину, вага дитини збільшується приблизно у 30 разів і втримати її тоді дуже важко. Варто також врахувати, що якщо дитина починає в машині рух під час зіткнення, вона може травмуватись як об панель автомобіля, так і об сидання та навіть дорослого, який тримав дитину», - додають у патрульній поліції.  

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром