Які стипендії очікувати студентам у 2017 році?

29 Грудня 2016, 14:51
3593 Джерело: Еспресо.TV

Кабінет міністрів України затвердив виплату академічних стипендій студентам вищих навчальних закладів у двох варіантах: на підставі рейтингу і мінімальну стипендію на рівні 1,1 тисячі гривень з 2017 року. Пише сайт 0332.ua.

Відповідне рішення ухвалили 28 грудня на засіданні уряду, – повідомляє Інтерфакс-Україна.

Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець зазначив, що основою для формування рейтингу буде успішність студентів.



За його словами, мінімальний розмір стипендії складе 1,1 тис. грн, підвищеної – 1,6 тис. грн. Також для окремих важливих спеціальностей розміри стипендій будуть підвищені: вчителям математики, інформатики, природничих наук, деяких інженерних спеціальностей (гірська і нафтогазова справа) – 1,4 тис. грн, а підвищена – 2,36 тис. грн.

Але існує і інша позиція: «Замість 75 % студентів стипендії зможуть отримувати лише понад 40 %», – зауважила народний депутат Ірина Констанкевич. Вона пояснила, що, відповідно до нового закону, претендувати на академічні стипендії зможуть лише особи, які досягли значних успіхів у навчанні або науковій діяльності. При цьому в ньому немає жодних критеріїв щодо показників успішності, які мають застосовуватися при нарахуванні виплат.

Ірина Констанкевич
Ірина Констанкевич

 

«Якщо ми підвищуємо стипендію для успішних студентів, то має бути чітко прописано, який зміст вкладається в це поняття. Відповідні супровідні матеріали мали б вноситися до сесійної зали разом із законопроектом, але цього не було зроблено», – наголосила нардеп.

Джерело: Район.Рожище

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024