Скільки острожанам обійдеться салат «Олів’є»
До Нового року залишається все менше часу, тож і ми вирішили не відставати від новорічної метушні та пропонуємо Вашій увазі невід’ємний атрибут Нового Року – салат «Олів’є».
Своєю назвою салат «Олів’є» зобов’язаний шеф-кухарю Люсьєну Олів’є, господареві знаменитого десятки років тому ресторану паризької кухні «Ермітаж». Легендарний маестро кулінарії робив свій салат з рябчиків, ракових шийок та іншої екзотики.
Зміни в країні і в свідомості громадян у ставленні до рябчиків «їж ананаси і рябчиків жуй, день твій останній приходить, буржуй», поставили рябчиків поза «свідомістю». У салаті з’явилися курка чи ковбаса, морква, солоні огірки. Але олів’є від цього не став менш популярним, скоріше навпаки. Цим олів’є знайшов друге життя.
Інгредієнти традиційного салату «Олів’є»:
- Ковбаса «Варенка» 400 г
- Картопля 4 шт
- Морква 3 шт
- Квашені огірки 3 шт
- Цибуля 2шт
- Консервований горошок
- Яйця 4 шт
- Майонез для заправки
- Спеції за смаком
І хоча від початкового рецепта майже нічого не залишилося, салат олів’є зберіг назву і набув популярності.
Обійшовши острозькі супермаркети, пропонуємо Вам дізнатись, у яку ж суму обійдеться салат для мешканців нашого міста.
Ми впевнені, що острожанки дуже хороші господині, бо зробили заготовки на зиму та зібрали гарну городину, і не беремо до уваги ціни на такі продукти: морква, картопля, кислі огірки та цибуля.