«Чайка» вперше в історії стала чемпіоном району

14 Листопада 2019, 10:39
Миттєвості змагань 4053
Миттєвості змагань

Упродовж осени на спортивному майданчику села Розваж тривав Чемпіонат Острозького району з мініфутболу. До останнього матчу була інтрига за медалі, однак уже в неділю, 10 листопада, фінальний тур розставив усіх на свої місця.

Під час усього чемпіонату вболівальників чекали як розгромні поєдинки, так і матчі, сповнені боротьби й жаги до звитяги. В окремих зустрічах команді-переможниці вдалося забити більше десяти голів у ворота суперників. Приміром, у розвазькому дербі ФК «Розваж» розгромив «Молодіжку» з рахунком 13:3, а сіянцівська «Чайка» забила у ворота «наймолодших» 16 м’ячів, пропустивши один. Свою футбольну міць демонстрували й футболісти з Грем’ячого, які після невдалого старту знищили грозівський «Крок» 12:1 та ФК «Розваж» – 6:1.

Миттєвості змагань
Миттєвості змагань

 

Найбільш непоступливим був поєдинок між сіянцівською «Чайкою» та ФК «Грем’яче», що завершився бойовою нічиєю 3:3. Згодом «Чайка» розгромила господарів турніру й дотерміново завоювала золоті нагороди чемпіонату.

В матчах останнього туру, які відбулися 10 листопада, жодна команда не пішла з поля без забитого м’яча. Бадівська «Нива» поступилася грозівському «Кроку» 4:8, а ФК «Грем’яче» завдав нищівної поразки розвазькій «Молодіжці» 8:1. Переможець матчу ФК «Острог» – «Нива» (Бадівка) мав усі шанси втрутитися в боротьбу за бронзові медалі, але команди зіграли внічию 2:2, що позбавило їх такої можливости.

Долю третього місця вирішувала зустріч між господарями турніру й грозівським «Кроком». Розважців влаштовувала нічия, а гостям потрібна була лише перемога. Матч тримав у напрузі вболівальників до самого фінального свистка. Однак, попри статус номінального фаворита, підопічні Валентина Стрільця не вистояли. 6:4 – на користь «Кроку», який і став бронзовим призером.


 

Після нетривалої паузи після останньої гри організатори турніру нагородили переможців і призерів цих змагань. Медалі й кубки переможцям уручали начальник сектору молоді та спорту Острозької райдержадміністрації Дмитро Білюк., голова Острозької районної федерації футболу Валентин Стрілець і заступник Острозького міського голови, колишній очільник Розважа Юрій Ягодка.

Дмитро Білюк підкреслив, що це перші, так би мовити, пілотні змагання на новому майданчику. Валентин Стрілець дякував усім гравцям і суддям, наголосив, що щоразу рівень змагань зростає.

«Коли ми  міркували, чи починати будувати це поле, мали засторогу щодо його функціональності. Надзвичайно приємно, що тут збираються спортсмени Острожчини, що тут провели гарний масовий турнір. Приїжджайте в Розваж грати ще», – побажав Юрій Ягодка.

Кубки й медалі з рук організаторів отримав переможець турніру сіянцівська «Чайка» (до речі, уперше в історії острозького футболу клуб завоював головний кубок змагань). Срібні нагороди завоював ФК «Грем’яче», а бронзу – ФК «Крок» (Грозів).

Як і зазвичай, оргкомітет визначив найкращих гравців у своїх амплуа. Найкращим голкіпером турніру став Андрій Ліпич (ФК «Острог»). Найвправніше на лінії захисту грав Вадим Тишкун (ФК «Грем’яче»), а найкращим нападником визнали Федора Очеретяного («Крок»). Найкращий гравець цього чемпіонату – Олег Чернишов (ФК «Сіянці»).







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024