Острожан інформували про створення патронатних сімей

13 Листопада 2019, 12:26
Фото ілюстративне 2178
Фото ілюстративне

В Острозькій міськрайонній філії Рівненського обласного центру зайнятості для безробітних провели семінар із загальних питань зайнятості й поінформували про створення патронатних сімей.

Провідна фахівчиня зі соціальної роботи Катерина Кінах ознайомила учасників заходу з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронат над дитиною. Про це повідомляють у Рівненському обласному центрі зайнятості.

 Присутнім розповіли про критерії відбору кандидатів у патронатні вихователі, їхні обов’язки під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя. Також ішлося про фінансування патронатних вихователів.

Оскільки така родина буде отримувати заробітну плату та два прожиткові мінімуми на кожну дитину, то однією із вимог є те, що один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж. 

Учасники заходу отримали інформаційні матеріали для детальнішого ознайомлення з особливостями створення та функціонування патронатних сімей.

Створення ефективної системи патронатних сімей дозволить вберегти дітей від влаштування в інтернат.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024