Острожчина: постраждалим від насильства надають комплексну допомогу

11 Листопада 2019, 17:56
Фото ілюстративне 1289
Фото ілюстративне

У межах міжнародного проєкту «Комплексний підхід до розв'язання проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні» на Рівненщині працюють бригади соціально-психологічної допомоги. Крім того, діють програми реабілітації для кривдників. 

Роботу з тими, хто пережив сімейне насильство, у Рівненській області проводять із 2015 року. Ініціативу реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні.

В області діє комунальний заклад «Рівненський центр соціально-психологічної допомоги», який надає соціальні послуги особам, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, з можливістю проживання в ньому до 3-х місяців. Також в області створили 9 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Вони діють при центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Послуги надаються особам, які постраждали або знаходяться у групі ризику щодо вчинення насильства за ознакою статі та домашнього насильства, з фокусом на жінок, в т. ч. з числа внутрішньо переміщених осіб в м. Дубно, Дубенському, частині Радивилівського та частині Млинівського районів.

Розроблені також і корекційні програми для кривдників та постраждалих. Вони діють у Березнівському, Гощанському, Дубенському, Сарненському районах та місті Острог. Рішенням суду особи, які вчинили домашнє насильство направляються для проходження програми для кривдників.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства чи стали його свідком, не мовчіть. Якщо є загроза життю чи здоров’ю, телефонуйте на гарячу лінію поліції 102. В інших випадках ви можете звернутися до мобільних бригад соціально-психологічної допомоги та/або зателефонувати до телефону національної гарячої лінії зі запобігання домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0-800-500-335 або 116-123 (з мобільного) – безкоштовний зі стаціонарних та мобільних телефонів будь-яких операторів по всій території України).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024