Агропідприємство з Острожчини сертифікує екологічно чисту продукцію

03 Листопада 2019, 17:40
2919

Шість агропідприємств Рівненської області отримали кошти на сертифікацію екологічно чистої продукції.

З-поміж інших державну підтримку має фермерське господарство (ФГ) «Петрович-2016», розташоване в селі Черняхів Острозького району. Його керівник – Володимир Коваль. Відповідно до інформації порталу «YouControl», ФГ вирощує ягоди, горіхи, інші плодові дерев й чагарники, а також зернові культури, деякі фрукти, пряні трави.

У Рівненській ОДА повідомляють, що сертифікація екологічно чистої продукції – процедура дорога, тому в області запровадили таку програму підтримки

«Щоб отримати сертифікат, агрофірма надає відомості про продукцію інспекторам компанії «Органік стандарт». Це єдина українська установа з сертифікації органічного виробництва, визнана в Європі. Фахівці роблять не лише обстеження самої продукції, а й її вирощування, переробки та транспортування. І лише у випадку відповідності всіх цих складових міжнародним стандартам, інспектори видають сертифікат, який визнають навіть у Європі», – пояснює керівниця департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Визначає отримувачів компенсації спеціальна комісія. Для цього агрофірми надають відомості про наявність сертифікату та кошти, що використані на його отримання.

Одному сільгоспвиробнику надають фінансову підтримкау до 30 тисяч гривень. Цього року на відшкодування передбачено 120 тисяч гривень.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024