У Вельбіному за підтримки США встановили унікальний майданчик для відгодівлі худоби

01 Листопада 2019, 12:29
6118

У селі Вельбівне Острозького району офіційно відкрили майданчик для відгодівлі великої рогатої худоби.

Такий проект реалізували за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Проект зі створення відгодівельногокомплексу передбачає утримання 1000 голів великої рогатої худоби м'ясних порід, повідомляють на сайті Рівненської ОДА. 

Молодняк ВРХ планується отримувати шляхом штучного осіменіння корів спермою м'ясних гібридних бугаїв в особистих селянських господарствах. Ідея започаткування розведення ВРХ з’явилася у ТОВ «Лебідь АГРО». Для початку у відгодівельний комплекс взяли 30 телят, але на майбутнє чисельність поголів’я збільшиться. Адже механізм вирощування бичків на такому комплексі простий, ефективний і економічно вигідний.

За словами голови Острозької РДА Людмили Козак, відкриття майданчику має багато переваг. Серед них – збільшення робочих місць, надходження додаткових зборів до районного бюджету, які дадуть змогу стимулювати розвиток індивідуального тваринництва в приватних господарствах.

«Це новий виробничий об’єкт з тваринництва на Рівненщині. В області тваринництвом займається лише 15% суб’єктів господарювання, а все через складнощі під час роботи з худобою. Але завдяки передовим високотехнологічним підходам до вирощування вдасться значно скоротити період набору твариною товарної маси. Крім того, таке господарство стане демонстраційним майданчиком та тренінговим центром для фермерів», - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

В рамках заходу відбулись дві навчальні сесії на теми: «Використання сперми м'ясних гібридних бугаїв на молочному поголів'ї, як спосіб управління ринковими ризиками» та «Кооперація виробників у вирощуванні якісної яловичини».


1

1

1

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024