Острозькі школярі ходили на екскурсію в місцеве училище

31 Жовтня 2019, 11:57
3342

З метою профорієнтації учнівської молоді щодо вибору майбутньої професії учні Острозької ЗОШ №3 завітали на екскурсію в Острозьке вище професійне училище. 

Навчальний заклад школярі відвідали у п'ятницю, 25 жовтня, повідомляють на сторінці у Facebook Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості. 

Фахівці філії Тетяна Фридрих та Алла Пономаренко розповіли про переваги робітничих професії, які є актуальними сьогодні на ринку праці. Старший майстер виробничого навчання Андрій Лозюк представив школярам матеріально-технічну базу та розповів про професії, пов’язані з автомобілями.

В Острозькому вищому професійному училищі здійснюють підготовку спеціалістів за професіями, дотичними до автомобільної сфери: «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» та «Водій автотранспортних засобів категорій «С» та «В». Слюсар працює на ремонтних підприємствах; здійснивши повний огляд транспортного засобу, робить ремонт або заміну деталей. Водії різних категорій – чи не найпоширеніша професія наших днів. Механізація різних сфер виробництва сприяє затребуваності цієї професії на ринку праці.

Учні з задоволенням пройшлися навчальними аудиторіями, ознайомилися з наявними макетами деталей та механізмів. А на звершення екскурсії школярі мали можливість спробувати себе в ролі водія – проїхатися на навчальному автомобілі.


Сподіваємося, що такі «професійні» екскурсії стануть для школярів у нагоді при виборі майбутньої професії.




 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024