Острожчина отримала гроші на житло для сиріт

27 Жовтня 2019, 19:27
Фото ілюстративне 1427
Фото ілюстративне

59 дітей-сиріт Рівненської області матимуть власне житло, 22 мільйони гривень державної субвенції на його придбання вже надійшли в райони та міста. 

Як розповів директор департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА Олексій Шамак, гроші можуть бути спрямовані на будівництво нових приміщень, капітальний ремонт або реконструкцію житла, придбання житла, виплату грошової компенсації та виготовлення проєктної документації.

Окрім дітей-сиріт, право на грошову компенсацію мають також діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа.

«Вже третій рік поспіль держава направляє гроші на житло для цих людей. Але, якщо у 2017 році це було 5 мільйонів, то цьогоріч суму для Рівненщини збільшили у понад чотири рази – 22 мільйони», – додав Олексій Шамак.

Гроші вже направили в райони та міста області.

Найбільші суми спрямували в бюджети Рівненського та Сарненського районів, а також міста Рівного. Фінанси розподілили між особами, які перебувають на квартирному обліку.

Острог і Острожчина з-поміж тих регіонів, які отримали найменшу субвенцію. Зокрема, у місто спрямували трішки більше 360 тисяч гривень (360 778 грн). Стільки ж на житло для сиріт отримає Острожчина. 

 

Читайте також: 

Острозький спецзаклад відвідали фахівці міжнародної організації охорони і здоров'я

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024