На Рівненщині для учасників бойових дій на Сході проводять реабілітаційні тренінги

23 Жовтня 2019, 11:39
Під час тренігу 880
Під час тренігу

Серія реабілітаційних тренінгів для учасників АТО/ООС та ветеранів розпочалася на Рівненщині, їх реалізують в рамках проєкту «Повернення додому». Така ініціатива належить ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини».

Про це повідомляють у Рівненській облдержадміністрації.

«Головна мета проєкту – допомогти військовослужбовцям та ветеранам подолати депресію в постмобілізаційний період, позбутися негативного впливу від бойових дій на психіку. Адаптація військовослужбовців триває від трьох місяців до півроку. В цей період їм необхідні допомога – підтримка рідних, реабілітація за участю психологів тощо. Багато хто з військовослужбовців не визнає проблем та не звертається до спеціалістів. Тому й власне наша організація й виявила таку ініціативу», - розповідає керівник проєкту Іван Лепеха.

Під час тренінгу психологи та лікарі ознайомили учасників із психологічними особливостями, емоційними та поведінковими реакціями учасників АТО/ООС. А також надали їм та їх родинам рекомендації стосовно зменшення психологічної дистанції між ветераном та рідними.

Окремо розглянули питання про подолання у ветерана  образу «пацієнта» в сім’ї, випадків насильства в родині, зловживання алкоголем і наркотиками.

Окремий блок був присвячений методам психологічної допомоги жінкам ветеранів, надання взаємопідтримки в сім’ї.

Нагадаємо, ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» отримала грант з обласного бюджету на втілення свого проєкту. Його відібрали серед інших ініціатив, що подали ветеранські організації на конкурс, організований департаментом соцзахисту населення Рівненської ОДА.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024