Команда Острозької академії перемогли на всеукраїнському турнірі

22 Жовтня 2019, 13:16
3152

Команда Національного університету «Острозька академія» стала переможцем Всеукраїнського дебатного турніру.

Фінал турніру, який організовувала німецька урядова організація Democracy Reporting International, відбувся в середині жовтня у Києві. Як повідомляють на сайті НаУОА, університет на турнірі університет представляли тренер та організатор команди, завкафедри країнознавства Сергій Рудько, юристка вишу Тетяна Лотиш, аспірантка Христина Семерин і магістранти факультету міжнародних відносин Тарас Стрихоцький та Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Інна Дасова. У заході взяли участь  команди з Києва, Харкова, Одеси, Кам’янського, Запоріжжя і Бродів.

Темою дебатів була місцева демократія на рівні об’єднаної територіальної громади. Команда презентувала статут і стратегію розвитку громади уявного міста Булав. Родзинкою острожан стали кращі сучасні практики е-демократії у ЄС та США і ґрунтовний аналіз традиційних форм парцитипаторної демократії.

Конкурсне журі представляли провідні українські фахівці-практики у сфері демократії, розвитку ОТГ і громадського бюджету.

За перемогу команда Острозької академії нагороджена тижневою освітньою поїздкою до столиці Німеччини Берліна, яка відбудеться навесні 2020 року.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024