В Острозі презентують перший на Рівненщині інтерактивний музей

21 Жовтня 2019, 14:45
4361

У четвер, 24 жовтня, о 15:00 в Острозі відбудеться презентації результатів проєкту «Інтерактивний музей стародруків». 

Упродовж трьох місяців у Музеї книги та друкарства, який розташований у Луцькій вежі 16 століття, створювали культурний ХАБ.

На першому поверсі музею осучаснили дизайн із використанням інноваційні технології. Художнє оформлення та просторові рішення експозиції створювали, ураховуючи особливості будівлі й потреб людей з інвалідністю.

У культурному просторі музею діятиме виставка 10 найцінніших та найцікавіших книг із майже п’ятитисячної колекції музею, електронні версії яких можна буде погортати на спеціальних планшетах. На стіни вежі проєктуватимуть візуалізацію 180 градусів історії приміщень та Музею книги. Також працівники історико-культурного заповідника сподіваються, простір стане улюбленим місцем для проведення мистецьких та культурних подій.

Під час презентації також відбудеться книжковий форум за участі представників музейної сфери, культурних операторів, творців культурного та креативного продукту
Нагадаємо, «Інтерактивний музей стародруків» здобув перемогу у конкурсі «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури України. 

Керівник проєкту Андрій Брижук,  заступник директора КЗ «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» з наукової роботи, наголошує, що цьогоріч на розгляд конкурсної комісії була подана 181 проєктна заявка.

Довідково:

Луцька надбрамна вежа XVI століття – пам’ятка архітектури національного значення. Вежа відігравала роль центральної ланки в оборонній системі міста зі сторони дороги на Луцьк. Належить до унікального типу укріплених міських воріт типу  барбакан,  є однією з трьох споруд такого типу, що збереглися до наших днів на території України. Музеї книги та друкарства м. Острога у вежі відкрито 10 грудня 1985 року на кошти Товариства любителів книги. Автор тематико-експозиційного плану музею – Світлана Позіховська. На сьогодні колекція нараховує 4 900  експонатів основного музейного фонду, зокрема майже півтори тисячі стародруків XVI-XVIII століть, серед яких Острозька Біблія 1581 року,  та біля 150 рукописів XVI-ХХІ століть. 

Музей книги та друкарства м. Острог розташовано на вул. В. Чорновола, 3а.


 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39