Острог: чоловік пограбував пенсіонерку, щоб купити ліки

21 Жовтня 2019, 10:58
Фото ілюстративне 3725
Фото ілюстративне

Острозький районний суд виніс вирок раніше судимому жителеві Гощанського району, який на острозькому базарі пограбував літню жінку.

Раніше судимий В’ячеслав Б., уродженець Гощанщини, перебуваючи в Острозі, украв гаманець у літньої жінки. Пригода трапилася 8 травня 2019 року.

Тетяна Д., як і зазвичай, продавала молочну продукцію на місцевому стихійному ринку. До неї підійшов незнайомий чоловік, який начебто хотів придбати молоко. Коли продавчиня відволіклася, щоб подати товар, вирвав із її рук гаманець. У викраденому гаманці було близько 1000 гривень.

Зловмисника вдалося встановити завдяки відеокамерам магазинів, розташованих поблизу.

Читайте також: Відеокамери допомогли затримати злодія

Під час судового засідання В’ячеслав Б. свою вину визнав, просив вибачення в потерпілої та пояснив, що хворіє на туберкульоз (група тубобліку 4), тож на викрадені кошти планував купити ліки.

Зважаючи на те, що обвинувачений неодноразово судимий за умисні корисливі злочини, за місцем проживання характеризується негативно, перебуває на диспансерному обліку в лікаря-нарколога Гощанської ЦРЛ, а також обтяжувальну обставину (вчинення злочину щодо особи похилого віку), суд визнав чоловіка винним за ч.2 ст.186 КК України. Йому призначено покарання 5 років позбавлення волі. Однак на підставі ст.75 КК України В’ячеслава Б. звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 3 роки.

Вирок суду ще не набрав законної сили.

Нагадаємо: нещодавно у Теремному рецидивіст напав на прикутого до ліжка пенсіонера

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024