БУРна вечірка та відкриття молодіжного клубу: підсумки перебування волонтерського табору в Острозі

16 Жовтня 2019, 20:34
4073

Упродовж семи днів в Острозі перебували волонтери проєкту «Будуємо Україну разом» (БУР). За час табору вони працювали над створенням молодіжного простору в клубі «Надія», муралом і допомагали одній із сімей острожан.

У понеділок, 14 жовтня, БУРчики підбили підсумки перебування в Острозі. У парку Сагайдачного («парку афганців») провели «БУРну вечірку», концерт і відкриття молодіжного простору «Надія» (вул. Татарська, 5). Ведучий заходу Дмитро Пінчук розповів присутнім про БУР як організацію, про ті об’єкти, які вже відновили в нашому місті й про потреби волонтерів.

Подарункові наклейки з інформацією про БУР
Подарункові наклейки з інформацією про БУР

Вивчаючи потреби й запити молоді
Вивчаючи потреби й запити молоді

Творимо свій світ разом
Творимо свій світ разом

 

Просто неба також відбувся концерт, на якому виступили талановиті острожани – Анна Лавренюк, вихованці Школи бойового гопака «Сварог» (керівник Родіон Нозва-Федюк) та ін. Крім того, цікаву дозвіллєву програму підготували самі волонтери – вони гралися з дітьми, просто розповідаючи про БУР, навчаючи командної роботи, показуючи, що робити добро – просто. Ще в парку розгорнули «фотосушку» зі світлинами процесу роботи в Острозі, обладнали спеціальні зони, де консультанти розповідали про громадську й волонтерську роботу, ділилися порадами й власним досвідом.

Читайте також: Волонтерство та мотиваційна діяльність: чим в Острозі займаються БУРівці

1
Процес роботи над муралом
Процес роботи над муралом


 

Крім того, під час свята провели пізнавальну вікторину про наше місто. Частина її питань була про туристичні й молодіжні об’єкти, частина – про можливість громадської й волонтерської роботи в Острозі. Тим, хто правильно відповідав на питання, вручали наклейки та солодкі гостинці. Загалом вікторина була цікавою та пізнавальною.

Ще всі охочі змогли відвідати клуб «Надія» й оцінити зміни, які там відбулися. Наразі у великому залі зробили повноцінний ремонт, найближчим часом мають завести інвентар для тренажерного залу, меблі й усе необхідне для змістовного дозвілля. Зокрема, у молодіжному просторі має бути безкоштовний Wi-Fi, екран для перегляду фільмів чи презентацій і багато іншого.

Клуб «Надія»
Клуб «Надія»

 

«Волонтери, які приїхали до Острога з усієї України, роблять просто нереальні речі. Мабуть, реальні в матеріальному, фізичному вимірі; фантастичні в своїх можливостях і вмінні об’єднати все в одному проєкті», – відгукнувся острожанин, депутат міськради Олександр Олішевський.

Іншим об’єктом, над яким потрудилися БУРівці, став мурал поблизу психіатричної лікарні. Робота ще триває. Волонтери запланували зробити три малюнки-стінописи, на яких зобразять цілу казкову історію.

Волонтери БУРу, відділ з питань молоді і спорту виконкому Острозької міської ради, Молодіжна рада Острога дякують усім, хто долучився до роботи табору в Острозі. Загалом у нашому місті працювало 35 волонтерів із різних міст України, постійно допомагало понад 10 острожан, а ще сотні містян надали фінансову підтримку проєкту.

«Гасло БУРу: «Якщо не я, то хто?». Воно дуже просте й конструктивне, адже зміни починаються з кожного з нас. І волонтерський табір в Острозі ще раз це довів, продемонструвавши, як багато ми можемо всі разом», – наголосила Ольга Стецюк, в.о. начальника відділу з питань молоді та спорту виконкому Острозької міськради.


Концерт просто неба. Анна Лавренюк
Концерт просто неба. Анна Лавренюк

Анастасія Драчук, Ольга Стецюк
Анастасія Драчук, Ольга Стецюк


Вечірні розваги з БУРівцями
Вечірні розваги з БУРівцями

Музика для релаксу
Музика для релаксу

Командні ігри для дітей і молоді
Командні ігри для дітей і молоді


Безкоштовне частування й тепле спілкування
Безкоштовне частування й тепле спілкування

 

Читайте також:

Школярі з Українки провели акцію «Милосердя» для людей похилого віку

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024