Волонтерство та мотиваційна діяльність: чим в Острозі займаються БУРівці

15 Жовтня 2019, 21:01
Учасники «БУР-talks» в Острозі 3846
Учасники «БУР-talks» в Острозі

В Острозі працюють волонтери проєкту «Будуємо Україну разом» (БУР). Упродовж тижня гості зі всієї України в нашому місті створювали мурал, мурували ванну кімнату для однієї з родин і оновлювали простір підліткового клубу «Надія».

Однією з умов проведення табору є організація змістовного дозвілля учасників. Для БУРівців в Острозі організовували екскурсії, лекції, мотиваційні зустрічі. У неділю, 13 жовтня, відбувся захід «БУР-talks», під час якого присутні дізналися історії успіху чотирьох спікерів. З темою «Як від продажу оцинкованих відер і цвяхів домогтися власної справи та бізнесу» виступив приватний підприємець з Острога Василь Хохліч. Про державотворення від локального до національного рівня говорив заступник голови Рівненської ОДА Олександр Корнійчук. Президентка учнівської ради Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів – гімназія», голова ради старшокласників Рівненщини Анна Лавренюк розповіла про успішно втілені учнівські та молодіжні проєкти, а також поділилася порадами щодо ефективного керування часом. Голова молодіжної ради Острога Наталія Веляник поінформувала присутніх про те, як Острог готується до участі в конкурсі «Молодіжна столиця України» й інші молодіжні ініціативи.

Виступає Ольга Стецюк
Виступає Ольга Стецюк

 

Спочатку з вітальним словом виступила в.о. начальника відділу з питань молоді і спорту виконкому Острозької міської ради  Ольга Стецюк. Ольга Володимирівна поділилася враженнями від спілкування з волонтерами та представила майбутніх спікерів.

Василь Хохліч розповів присутнім про те, як від простого продавця пройшов шлях до успішного приватного підприємця, говорив про принципи успішної роботи й взаємини в ланцюжку «роботодавець – працівник – клієнт».

«Якщо ви обрали напрямок, не відступайте! Не вдається з права, заходьте ліворуч. Не можете ліворуч, починайте спереду. З усіх боків! Якщо маєте бажання, не відступайте. Але завжди будьте порядною людиною. Це запорука успіху. А ще треба любити людей. Якщо ти їх любиш, отримаєш у відповідь сторицею позитиву», – резюмував Василь Миколайович.

Олександр Корнійчук ділився своїм досвідом державної служби, перших спроб бізнесу й волонтерства.

«До перемоги треба зробити тисячу кроків. Але цей шлях починається із першого кроку. Тому рекомендую вам не боятися й починати ту справу, до якої лежить душа. Головне обрати ціль», – радить Олександр Корнійчук.

На завершення виступу Олександр Васильович побажав БУРівцям, аби Острог назавжди залишився в їхніх серцях таким місцям, куди захочеться повернутися.

Анна Лавренюк
Анна Лавренюк

 

Надзвичайно здивувала присутніх доповідь наймолодшої спікерки, гімназистки Анни Лавренюк. Дівчина розпочала виступ із незвичного завдання, яке продемонструвало присутнім, як часто ми недооцінюємо власні сили. Розповідаючи про власні досягнення, Аня поділилася історією створення в Острозькій гімназії кінотеатру, наголосила на унікальному проєкті медіації, який успішно втілюють у закладі. Вона, як президентка учнівського самоврядування НВК із командою активістів старається створити у гімназії платформу для особистісного розвитку дітей. Бурхливу реакцію та обговорення викликала розповідь про проєкт формування «екофрендлі спільноти», який уже вийшов за межі однієї школи.

«Рухайтеся всупереч обставинам. Віра в себе – це найбільше, що ти маєш у житті», – поділилася мотивацією Анна.

Читайте також: Школярка з Острога серед найкращих науковців Рівненщини

Виступ останньої спікерки Наталки Веляник поступово перетворився в діалог, адже волонтери БУРу активні учасники молодіжної політики в своїх містах – Києві, Харкові, Львові, Смілі та ін.

Про основи молодіжної політики читайте тут: Депутати Молодіжної ради Острога зібралися на установчі збори

Головний меседж зустрічі «БУР-talks» – успіху досягає той, хто не боїться спробувати.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024