У Польщі презентували проект відтворення надгробку Костянтина Острозького

14 Грудня 2016, 15:35
3977 Джерело: oa.edu.ua

У Польщі відбулася презентація проекту відтворення надгробного пам'ятника князю Костянтину Івановичу Острозькому в Успенському соборі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

25 листопада під час щорічної міжнародної виставки історичної книги в приміщенні «Аркад Кубіцького», які належать до комплексу Королівського замку у Варшаві, відбулася презентація проекту відтворення  надгробного пам'ятника князю Костянтину Івановичу Острозькому

Відтворення надгробного пам'ятника князю Костянтину Острозькому було передбачено концепцією відтворення Успенського собору Києво-Печерської лаври. Цей пам'ятник відображає надовго забутий загальний період в історії України та Литви. Проект відтворення пам’ятника, розроблений українськими та литовськими фахівцями, був схвалений на громадському обговоренні, яке відбулося 13 жовтня 2015 р. в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику. 

У фондах Заповідника зберігаються окремі фрагменти цього пам’ятника, які дають певне уяву про його первісний вигляд. У процесі роботи над відтворенням пам’ятника можна орієнтуватися на іконографічний матеріал, зокрема гравюри і фото в книгах початку і середини ХІХ століття. Пам’ятники, на кшталт надгробку Костянтина Острозького, є частиною європейського культурного простору, і вони мають бути збережені та відтворені.

За матеріалами: kplavra.kiev.ua

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024