Острожани представили Рівненщину на всеукраїнській спартакіаді

04 Жовтня 2019, 14:47
Острожани Роман Нех, Дмитро Білюк, Володимир Федорчук 3649
Острожани Роман Нех, Дмитро Білюк, Володимир Федорчук

В Ужгороді відбувалася ХХІ Всеукраїнська спартакіада серед збірних команд державних службовців.

Представники 20  областей, Автономної Республіки Крим, міст Київ і Севастополь змагалися на Закарпатті наприкінці вересня. Приємно, що серед учасників спартакіади у складі збірної команди Рівненської області були острожани, працівники Острозької райдержадміністрації Дмитро Білюк, Володимир Федорчук і Роман Нех.

Програма спартакіади включала волейбол, мініфутбол, настільний теніс, шахи і шашки. Наші земляки, зокрема Дмитро Білюк, брав участь у турнірі з волейболу, а Роман Нех і Володимир Федорчук посилили обласний колектив із мініфутболу. Варто нагадати, що минулоріч збірна Рівненської області вперше стала призером змагань, посівши загальнокомандне 3 місце та виборола бронзові медалі.

Держслужбовці з Рівненщини
Держслужбовці з Рівненщини

Футбольна дружина Рівненщини
Футбольна дружина Рівненщини

Команда волейболістів
Команда волейболістів

 

У груповому етапі поточного року у змаганнях з волейболу рівняни поступилися Донецькій і Харківській областям (0-2), перемогли іванофранківців (2-0) та службовців Чернівецької області (2-1). У стикових поєдинках була поразка від полтавців (0-2) та вольова перемога над спортсменами з Києва (2-1).

У турнірі з мініфутболу рівненські держслужбовці на старті зіграли дві нічиї (1-1) і також, як у волейболі, з донечанами та харків'янами, а у третій грі групи поступилися Полтавській області (0-3). У «втішних» матчах міні-футболісти Рівненщини показали характер і перемогли збірні Чернівецької (2-1) та Донецької областей (4-1). Варто відзначити, що в останніх двох іграх п'ять із шести голів на рахунку острожанина Володимира Федорчука, який був лідером команди й одним із кращих на полі.


Перед виходом на поле
Перед виходом на поле

Запекла боротьба
Запекла боротьба

 

На жаль, в ігрових видах спорту у цьому сезоні спортсмени-держслужбовці Рівненської області були за межами призової трійки. А кращим результатом є 3 місце у шахах серед чоловіків рівнянина Максима Шинкарчука, який єдиний зміг піднятися на п'єдестал пошани.

Отож, у підсумку не зовсім очікуване загальнокомандне 12 місце, яке стало у цьому сезоні наслідком відчутних кадрових проблем збірної області. Однак, сам факт участі у Всеукраїнській спартакіаді додає наснаги та сподівання на майбутні звитяги. А ще це чудові краєвиди Закарпаття, стародавні вулички Ужгорода, термальні води Берегового та, звичайно, весела спортивна атмосфера,  командний дух і багато нових незабутніх вражень! 

Не спортом єдиним. Дозвілля держслужбовців
Не спортом єдиним. Дозвілля держслужбовців

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024