Благодійність замість подарунків: учителі Острозької гімназії зробили благородний вчинок

04 Жовтня 2019, 08:43
4837

Колектив Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія» відмовився від подарунків до Дня вчителя, а зекономлені кошти передав для лікування хворих дітей. Це єдиний навчальний заклад Рівненщини, який зважився на такий благородний вчинок.

Благодійний фонд «Скарбниця Надії» напередодні шкільних свят, на які заведено дарувати вчителям квіти, час від часу оголошує акції, мета яких – замінити подарунки на допомогу важкохворим дітям Рівненщини. Напередодні Дня вчителя в Острозькому НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія» педагогічний колектив спільно з батьківським комітетом закладу вирішили взяти участь у благодійній акції. Таку ідею запропонувала заступниця директорки з виховної роботи Тетяна Абрамович. Її підтримали батьківські спільноти всіх 20 класів, які навчаються в гімназії.

Тетяна Абрамович і Мар'яна Рева
Тетяна Абрамович і Мар'яна Рева

 

У четвер, 3 жовтня, до гімназії завітала очільниця фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева. Пані Мар’яна зустрілася з батьками, розповіла про роботу фонду й тих дітей, які наразі потребують нагальної допомоги. Відповідно до спільного рішення батьківського комітету благодійному фонду передали понад 12 тисяч гривень адресної допомоги для дворічної Мілани Соломко.

Ще чотири класи Острозької гімназії передали кошти для лікування місцевих дітей, зокрема Алінки Ліщук. Загальна сума, передана на благодійність, становить понад 17 тисяч гривень. Принагідно відзначимо, що не тільки батьки долучилися до благородної справи. За ініціативи самих учнів 3-А в класі впродовж місяця діяла «чарівна скринька», куди діти збирали кошти. Ці гроші також передали на благодійність.

«Чарівна скринька» третьокласників
«Чарівна скринька» третьокласників

 

«Сьогодні ми всі спільно робимо добру справу – допомагаємо дітям. Усі 20 класів нашої гімназії передають кошти на лікування хворих діток, дехто для місцевих, інші – у благодійний фонд. Хочу щиро подякувати за ваш вчинок! Уважаю, що найголовніший подарунок на День працівників освіти – це повага до вчителя, доброзичливе ставлення й гарна поведінка», – відзначила Тетяна Абрамович.

Як розповіла Мар’яна Рева, Острозька гімназія – єдиний заклад освіти Рівненщини, який напередодні свята долучився до благодійності всім колективом. Такі акції вже проводили напередодні Останнього дзвінка й Першого вересня. Тоді до них за бажанням долучалися окремі класи. Нинішній приклад гімназії справді благородний і великодушний.

Коментарі
09 Жовтня 2019, 17:58
розписано гарно, а по факту як завжди добровільно примусово з конкретною сумою
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024