Острожанам пропонують створювати патронатні сім'ї

01 Жовтня 2019, 11:44
2955

У рамках взаємодії Острозької міськрайонної філії Рівненського ОЦЗ та Острозького міського центру соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді відбувся організувалитренінг для безробітних.

Захід відбувся у п'ятницю, 27 версеня, повідомляють на сторінці Острозької філії центру зайнятості у Facebook. 

Провідний фахівець із соціальної роботи міського центру соціальної служби Катерина Кінах ознайомила учасників заходу з новою формою сімейного виховання та однією з альтернатив працевлаштування – патронат над дитиною.

Присутні були проінформовані стосовно критеріїв відбору кандидатів у патронатні вихователі, їх обов’язків під час надання комплексу послуг, що передбачають тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин. Також була висвітлена інформація про фінансування патронатних вихователів. Оскільки така родина буде отримувати заробітну плату та два прожиткові мінімуми на кожну дитину, то однією із вимог є те, що один з патронатних батьків має бути безробітним, бо основним місцем роботи стає опіка над дитиною, відповідно йому чи їй нараховуватиметься стаж.

Учасники заходу отримали інформаційні матеріали для детальнішого ознайомлення з особливостями створення та функціонування патронатних сімей.

Створення ефективної системи патронатних сімей дозволить не лише вберегти дітей від влаштування в заклади, а й зменшити кількість інтернатів.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024