В Острозі формували «екофрендлі спільноту»

30 Вересня 2019, 18:08
4893

В Острозькому НВК «Школа І–ІІІ ступенів - гімназія» провели «Zero Waste Day Ostroh».

Попри те, що назва події «День без відходів», гімназисти майже впродовж року проводили різноманітні акції, лекції та заходи екологічної тематики.

Основою цього став кількаденний тренінг «Zero Waste School 2019» у Києві, який делегація Острозького НВК відвідала в квітні. Тоді директорка Алла Параниця, учителька Юлія Філінюк  й учнівський актив переймали досвід екологічної роботи й брали участь у формуванні екофрендлі, тобто дружньої до природи, спільноти. Пізніше здобуті знання були застосовані під час різних заходів. Наприклад, під час святкування Дня міста школярі організували сортування сміття та просвітницькі бесіди з гостями.

Делегація з Острога на «Zero Waste School 2019» у Києві
Делегація з Острога на «Zero Waste School 2019» у Києві

 

Минулого тижня 26–27 вересня у межах «Zero Waste Day Ostroh» гімназисти провели толоку, організували збір відходів,  відвідали лекцію, долучилися до командотворних ігор і вправ та ін.

Учні 8 і 11 класів прибирали територію біля Острозької ДЮСШ. Зібравши сміття, діти встановили поблизу стежки, що веде на подвір’я, смітники. По обіді для старшокласників студенти Національного університету «Острозька академія» Вікторія Стасюк, Марія Шишкова й Вадим Любомирський прочитали лекцію про збереження довкілля, продемонстрували відеоролики відповідної тематики. Під час заходу школярі детально з’ясували поняття «Eco-friendly», дізналися про найактуальніші проблеми світу та ін.

Результати толоки
Результати толоки


Анна Лавренюк під час «Zero Waste Day Ostroh»
Анна Лавренюк під час «Zero Waste Day Ostroh»

 

Крім того, учнівська рада організувала в гімназії збір ПЕТ-пляшок. Вживану тару здали в перероблення, а за вторговані кошти в закладі встановили бокси для сортування сміття.

Організатори Анна Лавренюк і Юлія Філінюк розповіли, що «Zero Waste Day Ostroh» мав на меті продемонструвати, що бути дружним до довколишнього середовища просто, а також мав формувати екологічну свідомість школярів.

Ящики для сортування сміття в гімназії
Ящики для сортування сміття в гімназії

 

Читайте також:

Школярка з Острога була учасницею «Школи успіху» від Фонду Кличко

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024