На Острожчині розпочнеться місячник добровільної здачі зброї

29 Вересня 2019, 18:10
Фото ілюстративне 1855
Фото ілюстративне

У протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів, профілактики злочинів із їх використанням із першого жовтня на території України проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів.

До 31 жовтня цьогоріч громадяни можуть звернутись до відділів і відділень ГУНП, до дільничних офіцерів поліції області та добровільно здати вогнепальну, холодну зброю, боєприпаси, вибухові речовини та спеціальні засоби, повідомили у поліції Рівненщини

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після відповідної перевірки можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законодавством порядку.

Також громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у п’ятиденний строк зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність у виді штрафу та конфіскації зброї.

Звертаємо увагу, в разі добровільної здачі зброї, що передбачено частиною 3 статті 263 Кримінального кодексу України, громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. Однак за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами частина 1 та 2 вказаної статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Із питань добровільної здачі зброї необхідно звертатись у служби дозвільної системи територіальних підрозділів поліції ГУНП в Рівненській області.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024