Фото з острозьким героєм прикрашає Михайлівську площу столиці

25 Вересня 2019, 10:04
5548 Джерело: Національний меморіальний комплекс героїв Небесної сотні

На Михайлівській площі Києва розміщений пам’ятний меморіал зі світлинами військових, які побували в пеклі війни в  Іловайську. На одному з фото зображений острожанин Віталій Черних.

Вуличну документальну фотовиставку під назвою «Іловайськ. Спогади. 2014–2016» відкрили напередодні 29 серпня – Дня пам’яті захисників України, які загинули за незалежність. Її присвятили пам’яті полеглих під Іловайськом.

На світлинах фотокореспондентів – учасників іловайських боїв Маркіяна Лисейка, Олександра Глядєлова, Макса Левіна й Макса Дондюка зафіксовані події з життя українських військових і мирного населення в Іловайську у серпні 2014 року. У той час фотокореспонденти майже тиждень знімали пекло війни та виїхали звідти «зеленим коридором» просто перед розстрілом колони.

Кожне фото має розгорнутий опис, коротку інформацію про тих, хто на ньому зображений.

На одній зі світлин Макса Дондюка зафіксований острожанин, капітан Віталій Черних (позивний Фітіль).

1
Стенди фотовиставки на фоні Михайлівського золотоверхого монастиря
Стенди фотовиставки на фоні Михайлівського золотоверхого монастиря

1
Стенд із фото Віталія Черних
Стенд із фото Віталія Черних

 

 «Бійці батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас» та бійці зведеної штурмової роти (17 ОТБр та 93 ОМБр) вирішують на нараді в шкільному класі в Іловайську, як підірвати залізничну гілку з Харциска. Так як по ній сепаратисти спустили в Іловайськ порожній вагон, котрий у ДЕПО врізався в склад на коліях. Аби ті не повторили спуск із вибухівкою, бійці вирішили підірвати колії. За столом сидить Фітіль (позивний), він командир взводу саперів ЗСУ. Він гілку і підірвав», – ідеться в підписі до фото.

Нагадаємо, що Віталій Черних побував у багатьох «гарячих точках» – Піски, Донецький аеропорт, Авдіївка, Красногорівка. Брав участь у штурмі Іловайська. Разом із іншими військовими потрапив в оточення, був поранений. Нині продовжує службу в Острозькому територіальному центрі  комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат).

Більше про Віталія Черних можна дізнатися тут: Орієнтувалися на зорі та їли дички: як острожанин вивів побратимів з оточення під Іловайськом

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024