Якщо телефон поцупили: лайфхак від потерпілого

22 Вересня 2019, 10:33
Фото ілюстративне 4466
Фото ілюстративне

В епоху тотальної смартфонізації більшість із нас не уявляє свого життя без  ґаджета. Цей розумний помічник допомагає вирішувати робочі питання, дізнаватися найсвіжіші новини, переглядати улюблені відео, спілкуватися в зручному форматі з рідними і друзями в будь-якій частині світу. Водночас, користуючись смартфоном, особливо в публічних місцях, ви стаєте принадою для злочинців, які можуть непомітно й спритно у вас його поцупити.

Так і сталося з одним із жителів Острога (чоловік попросив не називати його імені), який звернувся в редакцію, щоб розповісти з власного досвіду, як діяти в такій ситуації і чи варто сподіватися на реальну допомогу працівників правоохоронних органів.

«Крадіжка мого смартфона сталася не в публічному місці, а в будинку моїх знайомих, до яких у певний момент зайшли дещо підозрілі люди. Згодом я виявив, що телефон з моєї сумки зник. Тому, не гаючи часу, я звернувся до працівників Острозького відділу поліції. Найважливіше – це якомога детальніше розповісти їм про обставини, у яких ви виявили крадіжку, хто був присутній у цей момент, якщо можливо, назвати підозрюваних у скоєнні злочину. Під час допиту – абсолютна правда, бо за неправдиві показання може бути кримінальна відповідальність. Завдяки високопрофесійній роботі працівників сектору кримінальної поліції Острозького відділу поліції ГУНП України в Рівненській області, крадія вдалося знайти дуже швидко і повернути мій смартфон. Тепер злочинець нестиме за це відповідальність згідно з Кримінальним кодексом України. Як на мене, наша поліція спрацювала досить майстерно, за що їм щиро дякую. А острожанам раджу не боятися звертатися за допомогою до правоохоронних органів, адже їхня місія — нас захищати», – зазначив потерпілий.

Як розповів старший оперуповноважений сектору кримінальної поліції Острозького відділу поліції ГУНП України в Рівненській області Юрій Грищук, досить часто крадіжки телефонів трапляються у багатолюдних місцях, розважальних закладах, особливо, коли особисті речі залишаються без нагляду. Тому про власну безпеку потрібно дбати передусім самому, аби не спровокувати злочин. Утім, якщо ви зрозуміли, що ваш телефон украли, то головне не панікувати, а відразу звернутися до правоохоронців. Адже всі так звані лайфхаки з мережі Інтернет, які начебто можуть допомогти знайти вкрадений чи загублений ґаджет – не ефективні.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50