Рівненщина: перевірятимуть призовників, які не йдуть до армії через віру

25 Вересня 2019, 14:38
Фото ілюстративне 2101
Фото ілюстративне

Близько 12 тисяч призовників на Рівненщині не можуть служити в армії через своє віросповідання.

Такі громадяни повинні пройти невійськову альтернативну службу, а саме працювати у комунальних закладах за місцем проживання. У порівнянні зі службою в армії, альтернативна триває вдвічі довше – три роки. Про це пише «РадіоТрек» із посиланням на військового комісара Рівненського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Валерія Куценка.

«Альтернативну невійськову службу мають право проходити люди, які за своїм віросповіданням, не можуть брати в руки зброю. Такі особи за 2 місяці до початку проведення призову повинні звернутись до відповідних районних державних адміністрацій з заявами про проходження альтернативної невійськової служби. Якщо такої заяви не надходило, то такий призовник підлягає призову на строкову військову службу на загальних засада».

Комісар також зауважив, що нині альтернативну невійськову в області проходять близько 20 осіб. Тож такий метод розцінюють як спосіб ухиляння від служби в армії.

Представники військових комісаріатів проводять з такими вірянами бесіди й перевірки. Зокрема,чи вони дійсно регулярно відвідують богослужіння.
 

Коментарі
27 Вересня 2019, 02:03
Останній абзац - це просто вау )))
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024