Острозьке Ель-Класико й запекла боротьба за бронзу: анонс останнього туру чемпіонату району

21 Вересня 2019, 12:23
Миттєвості районної першости 3563
Миттєвості районної першости

Чемпіонат Острожчини добігає свого завершення. У неділю, 22 вересня, команди зіграють матчі 14 туру.

В Острозі на стадіоні Національного університету «Острозька академія» відбудеться місцеве класичне між ФК «Грем’яче» й курганівським «Міражем», яке однак не матиме жодного турнірного значення. Адже грем’ячівці стали чемпіонами за чотири тури до фінішу, а грозівський «Крок» достроково зробив міражівців срібними призерами, зігравши в попередньому турі внічию 3:3 з ФК «Хорів». Отже, острожан очікує битва чемпіонів, яка розпочнеться о 12:00.

Нагадаємо, що в першому колі грем’ячівці здолали «Міраж» завдяки голам Сергія Непомнящого та Степана Кащина.

У Сіянцях заплановано поєдинок між місцевою «Чайкою» та ФК «Розваж». Однак зважаючи на те, що чайчани в трьох поєдинках поспіль не вийшли на гру, відповідно до п. 3.10 регламенту команду знято з розіграшу чемпіонату. ФБ-сторінка Острозької районної федерації футболу вже оновила турнірну таблицю, у якій розважцям зараховано технічну перемогу 3:0.


 

Найзапеклішим буде протистояння в Бадівці, де місцева «Нива» прийматиме грозівський «Крок». Теоретично обидві команди мають шанс завоювати бронзові нагороди, однак перевага на боці гостей, які випереджають «Ниву» на три залікові бали. Тож у разі перемоги грозівців або нічиєї «Крок» стає бронзовим призером першости. Однак якщо звитягу здобуде «Нива», то команди матимуть однакову кількість очок, що дає підстави враховувати додаткові показники.

Відповідно до регламенту місцевого чемпіонату, у разі однакової кількости очок перевагу матиме команда, яка здобула кращі результати в очній боротьбі з конкурентом. Зважаючи на те, що в першому колі грозівці перемогли «Ниву» з рахунком 2:1, будь-яка звитяга бадівців із різницею у два і більше м’ячів робить їх бронзовими призерами чемпіонату.

Інтриги додає перемога «Ниви» з різницею в один м’яч.

У «Ниви» всі сподівання на воротаря
У «Ниви» всі сподівання на воротаря

 

1:0. Перемога «Ниви» 1:0 дає команді право на медалі, адже в такому разі за однакової різниці м’ячів (2:2) бадівці матимуть перевагу завдяки виїзному голу, забитому в першому колі.

2:1. Якщо команди зіграють дзеркально до весняного кола, то в особистих зустрічах буде однакова різниця м’ячів (3:3) й кількість голів, забитих на чужому полі (1:1). У такому разі набувають чинності додаткові показники: найбільша кількість перемог у всіх зустрічах; найкраща різниця забитих і пропущених м’ячів у всіх зустрічах; найбільша кількість м’ячів, забитих у всіх зустрічах; найменша кількість дисциплінарних покарань (жовтих і червоних карток) у всіх зустрічах.

За рахунку 2:1 на користь «Ниви» в обох команд буде по 5 перемог, однак грозівці матимуть різницю м’ячів -6 (21–27), а бадівці – -7 (19–26). Отже, перемога «Ниви» 2:1 робить бронзовим призером грозівський «Крок».

3:2, 4:3, 5:4 й так далі. Якщо матч із п’ятьма та більше голами завершиться перемогою «Ниви» в один м’яч, то бронзовим призером стане «Крок» завдяки більшій кількості голів, забитих на чужому полі.

Отже, «Ниву» влаштовує перемога 1:0 та будь-яка звитяга з різницею у два й більше м’ячі. Усі інші підсумки матчу зроблять бронзовим призером грозівський «Крок».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024