До Дня фізичної культури розіграли спортивні трофеї

18 Вересня 2019, 23:32
3058

До Дня фізичної культури і спорту на тенісних кортах Національного університету «Острозька академія» спортсмени-аматори розіграли трофеї.

Уже традиційно на Острожчині проводять змагання, присвячені «професійному святу» спортсменів. Цьогоріч турніри зі шахів і паркового волейболу відбулися в неділю, 15 вересня. За призи змагалося 12 шахістів із Острога, Хорова, Білашева, Оженина та 9 волейбольних команд (представники Нетішина, Бугринської ОТГ (Гощанщина), НаУОА, Острозького ВПУ (2 команди), Межиріча, Острозької ДЮСШ та ін.).

Інтелектуальні протистояння розпочалися з дружніх ігор ще до «стартового свистка». Загалом турнір, який судив Валентин Шаранський, відбувся за швейцарською системою. У результаті цікавих кількагодинних змагань визначили призерів і переможця, яким уручили грамоти, медалі і кубок. Зі шістьма підсумковими балами чемпіоном став острожанин Василь Гаврилюк. Друге й третя місця (під час нагородження зважали на коефіцієнт Бухгольдца) з однаковою кількістю очок – по 5 – посіли Валерій Бриль (Оженин) і Віктор Гаврилюк (Острог) відповідно.

Крім того, головний організатор змагань, начальник сектору з питань молоді і спорту Острозької РДА Дмитро Білюк відзначив найактивніших учасників турніру – Максима Крушинського (наймолодший учасник цих змагань), В’ячеслава Сидорчука, Вадима Харченка, Олексія Стецюка.

Нагородження переможця
Нагородження переможця

Максим Крушинський, наймолодший шахіст турніру
Максим Крушинський, наймолодший шахіст турніру

Учасники шахового турніру
Учасники шахового турніру

 

Допоки шахісти вправлялися в гнучкості розуму, на волейбольному майданчику аж курява здіймалася. 9 заявлених команд змагалися за круговою системою. Три найсильніші команди розіграли між собою кубки. Варто відзначити, що серйозну конкуренцію господарям майданчика склали гості з Хмельниччини, команда Нетішина. Через стійкий опір гостей командам у фіналі довелося зіграти не два, а три сети.

Тим не менше, здолавши всіх суперників у напруженій боротьбі, переможцем турніру стала команда Національного університету «Острозька академіїя». За неї виступали Олег Довгий, Сергій Ковальчук, Дмитро Пиріжок, Кирил Бойко, Олександр Савченко (тренер – Валерій Ящук). Друге місце посіли волейболісти з Нетішина, а третє – команда ДПТНЗ «Острозьке ВПУ». Найкращим гравцем турніру визнали волейболістку з Нетішина Олену Галет.

Учасники волейбольного турніру
Учасники волейбольного турніру

Команда-чемпіон
Команда-чемпіон

Найкращий гравець турніру Олена Галет
Найкращий гравець турніру Олена Галет

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024