Острозькі майстри бойового гопака виступили у Франції

18 Вересня 2019, 14:40
Виступ гопаківців на вулиці Ліона 5362
Виступ гопаківців на вулиці Ліона

Майстри бойового гопака, які працюють в Острозі й не раз дивували містян показовими виступами, своїм мистецтвом зачарували французьку публіку.

Викладач Школи бойового гопака «Сварог» в Острозі Родіон Нозва-Федюк із братом Давидом відвідали Францію. Упродовж 10–16 вересня у Ліоні тривало Свято прапорів світу (Fête des Bannières du Monde). Під час масштабного дійства громади вихідців іноземних країн презентували культуру своїх країн, а також пройшли урочистим парадом у народних костюмах.

У четвер, 12 вересня, острозькі гопаківці у Вільфонтейні (Ізер) провели невеликий майстерклас із бойового мистецтва. Захід був організований спільно з дзюдо ASVF. А в суботу, 14 вересня, юнаки у супроводі групи франко-українців у традиційних костюмах узяли участь у Параді національних знамен. Давид і Родіон Нозва-Федюки демонстрували свої вміння, чим зачарували сотні гостей параду.

Давид і Родіон Нозва-Федюки
Давид і Родіон Нозва-Федюки

2
Гопаківці з українською громадою Франції
Гопаківці з українською громадою Франції

 

«Ми побачили неймовірне дійство, яке містить дуже красиву хореографічну складову. Водночас ми бачимо, що це бойовий вид спорту», – відзначила Катерина Шателайн, одна з учасниць параду.

Як повідомляє «Lyonukraine», пані Катерина також наголосила, що демонстрація бойового гопака принесла оригінальність українському параду, адже громади інших країн презентували досить традиційну музику та танці.

Використані фото Вероніки РІБЕРІ

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024