Міністерство юстиції відмовилося призначати Анну Калинчук на посаду головного люстратора

03 Грудня 2016, 08:32
2858 Джерело: Korrespondent.net

У міністерстві юстиції відмовилися призначати випускницю Національного університету «Острозька академія»  Анну Калинчук на посаду виконуючої обов`язки директора Департаменту з питань люстрації.

Про це на свої сторінці у Facebook повідомила заступник міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко. «Анна Калинчук не виконуватиме обов’язки директора департаменту, оскільки я категорично проти призначення особи, стосовно якої виникла настільки негативна реакція суспільства. Натомість в Департаменті працює достаньо професійних спеціалістів, яких можна тимчасово, до закінчення конкурсу, призначити в.о. директора», - йдеться у повідомленні.

Онищенкоповідомляє, що  наразі робота Департаменту з питань люстрації не заблокована: «з учорашнього дня, за новим розподілом обов'язків, департамент люстрації координує Сергій Петухов, який вже сьогодні підписував його вихідну кореспонденцію. Департамент з питань люстрації працює і здійснює свої функції».

Разом з тим заступник міністра зазначила, що, прочитавши пост Тетяни Козаченко (екс-глава Департаменту з питань люстрації), здивувалася: «Не розумію, як особа, яка уже не працює в Мін'юсті, може впливати на його кадрову політику в принципі».

«Я, як керівник апарату, виступаю за конструктивний підхід до вирішення будь-яких кадрових питань у кожному департаменті Міністерства. Більше того, дії Тетяни Козаченко по нав'язуванню певної кандидатури, яка має суттєвий негативний резонанс у ЗМІ та суспільстві, сприймаю як тиск і лобіювання незрозумілих для мене інтересів», - додала Онищенко.

Нагадаємо, що на прикінці листопада Міністерство юстиції призначило виконуваючого обов’язків директора департаменту з питань люстрації 23-річну випускницю Національного університету «Острозька академія» Анну Калинчук.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024