На Острожчині створюють першу сільську ОТГ

15 Вересня 2019, 13:22
4938

На Острожчині продовжують упроваджувати реформу децентралізації. Невдовзі в районі може з’явитися перша сільська об’єднана громада.

Нагадаємо: до міста обласного значення вже приєднався Розваж, триває процес приєднання сіл Грем’яцької сільської ради.

Як повідомляють у Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування, наразі йдеться про створення на Острожчині ОТГ завдяки об’єднанню Мощаницької та Вельбівненської сільських громад.

6 вересня 2019 р. в.о. голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко видав розпорядження № 790 «Про затвердження висновків щодо відповідності проєктів рішень Мощаницької, Вельбівненської сільських рад Острозького району «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Конституції та законам України». Отож, створення Мощаницької сільської ОТГ отримало «зелене світло». Для цього обом радам залишилося ухвалити на своїх сесіях остаточні рішення.

Нагадаємо, що процес створення сільської ОТГ ініціював ще у 2018 році Мощаницький сільський голова. Тоді він запропонував об’єднатися Мощаницькій, Почапківській, Милятинській, Сіянцівській, Тесівській, Могилянівській та Вельбівненській громадам.

Згоду на таке об'єднання тоді, крім Мощаниці, дали Вельбівно, Почапки та Тесів, інші відмовили. Але Тесів не мав спільної межі, а Почапки згодом передумали та скасували своє рішення. Тож процес об'єднання продовжили лише дві громади.

Принагідно зауважимо, що 2017 року, аби пришвидшити процес створення ОТГ, Рівненська ОДА затвердила перспективний план, відповідно до якого в Острозькому районі мала бути лише одна ОТГ

 

Читайте також:

Межиріч не хоче приєднуватися до Острога

Децентралізація на Рівненщині: Острозький район зникне з карти області

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром