Жителі Михайлівки вночі протестували й перекрили дорогу

14 Вересня 2019, 17:16
Протестували зі закритими носами - смерділо просто жахливо 6826 Джерело: Четверта влада
Протестували зі закритими носами - смерділо просто жахливо

Жителі села Михайлівка Острозького району влаштували нічний протест і перекрили дорогу через село.

Причиною нічного протесту стало те, що місцевий орендар у темний час доби пригнав на поле, яке прилягає до житлових будинків, трактори для обробітку «хімією».

Це трапилося в 10 вересня після 23 години. Місцева жителька Наталія Чихолка оприлюднила у фейсбуці коротке відео й зазначила, що разом із дітьми змушені перекривати дорогу, аби техніка припинила роботу.

«Невідомі оприскують поля біля самої хати, не дотримуючись норм. питання СКІЛЬКІ НАС БУДУТЬ ЩЕ ТРАВИТИ І ЯК З ЦИМ БОРОТИСЬ????», – написала жінка.

 

Як передає портал «4 влада», мешканці Михайлівки справді перекрили дорогу й викликали правоохоронців. Люди розповідають, що агрофірма, яка орендує землю, не попередила про обробку полів пестицидами та не дотримувалася норми відстані до населеного пункту, окроплюючи поля надто близько до людських осель. Унаслідок цього в багатьох дорослих і дітей погіршилося самопочуття.

Повідомлення селян поліція розглядатиме за Законом «Про звернення громадян». Подію внесли у журнал подій і повідомлень, але кримінальне провадження не порушили. Щоб довести, що аргофірма використовувала шкідливі речовини, потрібно зробити аналіз проб ґрунту. Однак у  Держпродспоживслужбі Рівненщини немає відповідного обладнання, проби доведеться передавати до Києва чи Житомира. Якщо мешканці звернуться в Держпродспоживслужбу, там обіцяють вивчити проблему.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024