В Острозі реалізують регіональну програму «Державотворець»

13 Вересня 2019, 15:28
4258

Студентство й активну молодь нашого міста запрошують стати учасниками регіонального етапу всеукраїнської програми «Державотворець» на базі Національного університету «Острозька академія» (НаУОА).

Програма орієнтована на розвиток та укріплення взаємодії молоді й державної служби та сприяє розвитку лідерських умінь, підвищенню рівня громадської активності, особистісному та професійному удосконаленню учасників. Регіональний етап програми покликаний навчити молодь ефективно служити своїй державі. Метою «Державотворця» є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесом державотворення, діяльністю засобів масової інформації, бізнесу та громадського сектору, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їхнім виконанням.

Організовують подію в Острозі студенти НаУОА, які попередньо пройшли навчання у національному етапі «Державотворця». Планами реалізації програми в Острозі з нами поділилися співорганізатори – студенти Арсен Іщик та Естер Матер’ян. Зокрема вони розповіли, що 23 – 29 жовтня на охочих, які зареєструються для участі, чекає багато цікавої інформації, спілкування з працівниками державних установ, спікери з Києва та знайомство з роботою державних установ.

«Упродовж нашого навчання під час національного етапу реалізації проєкту ми слухали топ-спікерів, серед яких були експрем’єр-міністр Володимир Гройсман та інші очільники міністерств. Окрім того, ми мали можливість побачити весь процес творення державної політики під час стажування в Адміністрації Президента України, Секретаріаті Кабінету Міністрів України, міністерствах та інших центральних органах виконавчої влади. В Острозі наша команда також формуватиме цікаву програму, аби її учасники здобули важливі компетентності й базові теоретичні й практичні знання та розуміння функціонування держави, бізнесу, громадського суспільства. Також ми сподіваємося, що налагодження співпраці з місцевою та обласною владою сприятиме розвитку відповідального лідерства в учасників шляхом завдяки залученню до процесів державотворення. Власне ми хочемо розвіяти стереотип про закритість органів державної влади, саме тому важливим етапом проєкту буде можливість постажуватися у міській, районній чи обласній раді», –  розповів Арсен Іщик.


 

До команди організаторів «Державотворця» в Острозі також входять студенти НаУОА Валентина Гуменна, Олег Мусій, Ірина Шикалюк та Ольга Кравчук, які займаються окремими напрямками організації проєкту. Зауважимо, що програма відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Української академії лідерства, проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

 

Інна СОБКО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024