День комп’ютерника і програміста: кого варто вітати 13 вересня

13 Вересня 2019, 09:03
3809

Доброго й позитивного ранку, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 13 вересня.

Такий збіг дня тижня й дати трапляється кілька разів на рік. Утім, такий день уважають не надто успішним. Нехай ніякі злі прикмети не стануть на заваді вашому гарному настроєві! 

Цього дня День ангела відзначають Володимир, Геннадій, Дмитро, Іван, Кипріан (Купріян), Мирон, Михайло, Олександр.

Сьогодні День комп’ютерника і програміста - неофіційне свято програмістів, що відзначається на 256-й день року. Число 256 (два у восьмому ступені) обрано тому, що це кількість чисел, які можна виразити за допомогою одного байта. У високосні роки це свято потрапляє на 12 вересня, в невисокосного - на 13 вересня.

У церкві 13 вересня вшановується пам'ять святого Купріяна Карфагенського, який жив в III столітті і був відомий як єпископ Карфагена. Був вправним богословом, і більшу частину своїх творів присвятив питанням відступництва, причин, які його викликають. Крім того, саме Купріяна вважають творцем канонічного вчення про єдність церкви.

Народні прикмети на 13 вересня

  1. Якщо в цей день випав сніг, то він довго не протримається.
  2. Зграї лебедів над головою летять - до снігопаду.
  3. Журавлі низько летять - до теплої і м'якої зими. Якщо вони летять високо - зима буде суворою і холодною.
  4. Журавлі кричать - до дощу.
  5. Не можна в цей день збирати горобину, щоб птахів не потривожити.
  6. Той, хто народився в цей день, не піддасться ніякій небезпеці на болоті. Така людина виростає на рідкість стриманою і терплячою.
  7. Збирати недостиглу журавлину - тішити нечисту силу.
  8. Якщо молода дівчина пішла за журавлиною раніше цього дня, вона може навіки стати безплідною. Якщо це зробить холостий хлопець - він може втратити розум.
  9. Зростаючий Місяць - до хорошого урожаю журавлини.
  10. Якщо в цей день зашити ягоди журавлини в маленький синій мішечок і всюди носити його з собою - вам буде супроводжувати удача.

Цей день в історії:

  • 1776 — засноване місто Дніпро.
  • 1995 — по завершенні футбольного матчу Ліги європейських чемпіонів з футболу між «Динамо» Київ і грецьким «Панатінаїкосом» іспанський суддя Лопес Ньєто звинуватив адміністрацію київського клубу в спробі підкупити арбітрів. Після проведеного розслідування УЄФА позбавило «Динамо» права брати участь в єврокубках протягом наступних 3 років.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024