Острозький священник просить президента захистити церкву

10 Вересня 2019, 18:08
6731

Президент України Володимир Зеленський відвідав Рівненщину з робочим візитом.

У вівторок, 10 вересня, приїзду глави держави в рівненському аеропорту ще вранці чекали віряни та духівницво УПЦ (МП). Як повідомляє «Ua:Рівне», присутніми було близько 200 осіб. З-поміж них – настоятель Свято-Воскресенського храму Острога, керівник відділу по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ Віктор Земляний.

Віряни УПЦ (МП) звернулися до президента з інформацією про утиски під час перереєстрації громад у ПЦУ.

«Ми написали прохання від двох єпархій – Рівненської і Поліської. У нас такі речі робилися тут, коли незаконно перереєстровували громади без відома людей. Просимо, якщо можна, захистити наші права», – звернувся до президента отець Віктор.

Гарант відповів, що всі звернення людям варто адресувати новому голові ОДА Віталію Ковалю, якого сьогодні представили в стінах Острозької академії.

Коментарі
10 Вересня 2019, 21:51
Агов, шановна СБУ!!! Де ваша реакція? Протоєврей земляний просить президента порушити Конституцію та втрутитися в справи церкви. Чому цей &amp;quot;атєц&amp;quot; ще досі на волі? Невже мало підстав заперти його до в'язниці, щоби не колотив рівнян, прикриваючись власною кишенею???!!!!<br/>Земляного - на нари!!!!
10 Вересня 2019, 21:58
То порох втрутився в справи церкви , не пам’ятаєте його рекламу про томос. То пороха на нари!!! А священник Віктор просить захистити вірян
11 Вересня 2019, 01:19
Захистити від кого? Їм загрожує якась небезпека? Давайте будемо відверті, він хоче зберегти свою позицію прикрившись людьми, якби цей піп дійсно служив Богу то вибачився би за все те зло яке зробила його церква. І пішовби з відти. Алеж, він такого ніколи не зробить бо це агент ФСБ, в методичці їхній таких вказівок немає.
11 Вересня 2019, 01:37
Пане Хототкевич, а напишіть докладніше, яке таке зло зробила людям церква батюшки Віктора? Ви замислюєтеся у суть висловлювань, які пишете? Може то його церква пішла силою виштовхувати людей із храмів, чи може це його церква вносила зміни у реєстраційні документи релігійних громад?. В яких саме діях ви вбачаєте зло: в зборі допомоги дітям-сиротам, чи може він погано робив, коли організовував збір продуктів харчування та інших потрібних речей і відвозив у зону бойових дій, чи збір коштів на лікування тим, хто звертався по допомогу?. Він навіть і сьогодні, при зустрічі з президентом передав документи з діагнозом хворої дитини, просячи про допомогу від держави. Дитині потрібно на тиждень 6 000 Євро, на тиждень, вдумайтеся. <br/>І ще до слова, а чиїм Агентом є ви, чи не ФСБ, ви навіть методички їхні читали?
11 Вересня 2019, 01:58
Разом із цим священником і тисячі православних віруючих УПЦ просять захистити їхнє право на вільне віросповідання. Щоб ніякий &amp;quot;розбійник&amp;quot; (як каже наш Президент) не ламав замки храмів, в яких ми молимось, не ображав &amp;quot;сепаратистами&amp;quot; і тд., не натравлював на нас інших громадян, не пригнічував нашу віру перед іншими конфесіями, адже Церква відділена від держави. (за Конституцією).
11 Вересня 2019, 02:44
Пані мені шкода, що ви не знаєте про те, що МП зробила для країни раджу поцікавитися, бо ви на жаль стали на захист не тільки свого попа але і структури в якій він служить. І відкупитися не вийде ні тими продуктами, ні тими добрими справами, які начебто він робить якщо він такий добрий чому досі в МП?
11 Вересня 2019, 03:08
Він у православ'ї. &amp;quot;В якому званні призван, в такому йде до кінця&amp;quot; а не шукає де йому буде зручно і з ким. Саме в добрих справах наше спасіння. І муха і бджола може літати на звалищах, різниця в тому, що муха шукає бруд і гидоту, а бджола квітку з якої збере мед. Так, нажаль, і з людьми. Що не зроби, то не так.
11 Вересня 2019, 03:22
катя - не подобається? На раіссю, до мишебратья, там вас ґундяєвців зустрінуть як братів.
11 Вересня 2019, 03:24
Малороски &amp;quot;таня, катя&amp;quot;, вам московитським шльондрам щось не до вподоби? Валіть на раіССю, чого ви тут гадите.
12 Вересня 2019, 22:10
Соромно,що в країні живуть такі недо патріоти,які ображають жінок.Своїй мамі таке скажіть,яка вас не змогла виховати ввічливості.
12 Вересня 2019, 22:14
В Конституції чітко написано,що кожна людина має вільне віросповідування.Ніхто не має права ображати людину і нав'язувати свої ідеї.Ви мабуть з лісу якось втекли,що навіть грамотно писати не вмієте.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024