Як литовські студенти втілювали соціальні проєкти в Острозі

09 Вересня 2019, 18:58
4057

Литовські студенти з Клайпедського державного університету прикладних наук спільно з місцевою студентською молоддю втілювали в Острозі соціальні проєкти та вчилися.

Іноземні студенти завітали до Національного університету «Острозька академія» в межах реалізації проєкту, фінансованого Радою обмінів молоддю України та Литви (Lithuania and Ukraine Council for the Exchanges of Youth). Упродовж 2–6 вересня студенти з Клайпеди на чолі зі співробітницею відділу Іною Берените спільно зі спудеями НаУОА та співробітницею відділу міжнародних зв'язків вишу Вікторією Фурман будували своєрідний «міст  компетенцій» за допомогою неформальних методів, інтерактивних групових ігор, брали участь у семінарах, тренінгах і дискусіях, присвячених особистісному розвитку та міжкультурній комунікації (презентації країни, її звичаїв та традицій). Про це повідомляють на сайті Острозької академії.

Едуард Балашов та Ігор Пасічник вітають учасників проєкту
Едуард Балашов та Ігор Пасічник вітають учасників проєкту

 

Детальніше про проєкт читайте тут: Спорт і здоровий спосіб життя як європейські цінності: Острозька академія і литовський університет реалізують спільний проєкт

Щоб цікавіше провести дозвілля для литовських друзів, учасники проєкту відвідали екскурсії Музеєм книги і друкарства України та Острозьким замком. Це дозволило краще відчути атмосферу не тільки закладу вищої освіти, а й самого Острога. 

Крім того, під час реалізації проєкту відбувся волонтерський захід «#full_bowl», спрямований на допомогу безпритульним тваринам. Організатори розмістили в  місті спеціальні ящики, в яких острожани можуть залишати їжу для чотирилапих безхатьків.

Акція на підтримку чотирилапих безхатьків
Акція на підтримку чотирилапих безхатьків


 

«Я вважаю, що подібні проєкти корисні для студентів не тільки як для спеціалістів у своїй галузі, а й як для особистостей. Ми знаходимо нових друзів, створюємо спільні проєкти, у нас виникають нові спільні ідеї на майбутнє, і це чудово. Упродовж кількох днів ми знайшли багато спільного між нашими країнами, зруйнували багато стереотипів та обмінялися найцікавішими культурними особливостями. Також  покращили свої комунікативні навички, дізналися про звичаї та традиції країни-сусіда, пізнали її з середини», – відгукнувся студент Клайпедського державного університету прикладних наук Тадас Ґріґаліус.

Учасники проєкту
Учасники проєкту

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024