Складна доля маленьких безхатьків: історія з життя острозьких зооволонтерів

09 Вересня 2019, 10:26
Урятоване цуценя 4132
Урятоване цуценя

Не секрет, що на вулицях Острога, як і багатьох інших міст «по сезону» з’являється чимало чотирилапих безхатьків. Маленьких цуценят і кошенят підбирають волонтери, влаштовують на перетримку й прилаштовують у добрі руки.

На ринку в «базарні дні» можна побачити місцевих зоозахисниць, які шукають нові домівки для врятованих тваринок. Волонтерка Світлана Панченко написала в соціальній мережі «Facebook» історію невдалого прилаштування. Пані Світлана розповіла, що від неї в сім’ю забрали водночас троє малюків – кішечку й двоє собачок-дівчат. Але коли жінка поцікавилася репутацією нової хазяйки тварин, виявилося, що пухнаста малеча… може бути в небезпеці.

«Не сподівалася і не знала, що люди можуть жити в таких жахливих умовах. От тільки на моє запитання, навіщо їм були ці тваринки в хаті, так і не відповіли (хоча односельці натякнули, з якою метою ці особи «обзавелися» хвостатим господарством, не знаю, чи можна довіряти таким висновкам). Від почутого – мороз по шкірі», – написала пані Світлана.

Нелюдське ставлення до маленьких безпомічних тварин, яких залишають у коробках (чи навіть зав’язаними в поліетиленових пакетах) на смітниках, у ярах, лісі чи жвавій дорозі, бентежить, навіть лякає. Адже нині, у ХХІ столітті, стерилізація – доступний і гуманний спосіб, щоб уникнути проблем із майбутнім приплодом.

Удвічі страшніше стає від того, що маленькі клубочки, урятовані дбайливими руками, можуть учергове опинитися на грані життя й смерті через людську жорстокість і бездумність.

Пам’ятайте: те, що відрізняє людей від інших – доброта. І в будь-якій ситуації можна залишатися добрими, особливо до слабших.

Коментарі
11 Вересня 2019, 04:12
Нелюди!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром