Пластуни Рівненщини створили курінь імені князів Острозьких

29 Серпня 2019, 11:29
5147

У традиції Національної скаутської організації України (НСОУ) «Пласт» прийнято, аби великі структурні утворення – курені – юнаків чи юначок обирали собі патронів, на честь яких і називають свій курінь. Покровителем має бути видатна історична постать, яка має слугувати прикладом для молоді. Відповідно до цього розробляють цілий церемоніал, вивчають історія особистостей, досліджують використання символіки, а також обов’язково святкуються дні народження та інші важливі дати.

На базі станиці Здолбунів «Пласту» НСОУ постав курінь ім. Князів Острозьких. Курінь об’єднує юнаків зі Здолбунова, Здовбиці, Квасилова та Шпанова. Зв’язковим куреня, тобто дорослим, який опікується діяльністю дітей, став старший пластун, випускник Національного університету «Острозька академія» Олександр Денисюк. Важливо, що, пам’ятаючи про князівську славу, юнаки обрали собі гасло «Відвага і честь» – так би мовити, беручи приклад із видатного полководця Костянтина Івановича Острозького та просвітителя Василя-Костянтина Острозького.

Зв'язковий Олександр Денисюк по центру
Зв'язковий Олександр Денисюк по центру

 

На початку серпня юнаки організували табір, під час якого впродовж двох тижнів знайомилися з історією князівського роду,  вивчали символіку Острозьких, здобували практичні навики та відвідували різноманітні майстеркласи. До речі, раніше в Острозі функціонував курінь ім. В-К. Острозького. Та, на жаль, наразі він не діє. Зрештою, найважливіше те, що новостворений курінь популяризуватиме серед найбільшої громадської організації НСОУ історію нашого міста та самого князівського роду.


Символіка куреня
Символіка куреня

Символіка куреня
Символіка куреня

 

Читайте також:

Військовому ліцеєві присвоїли ім’я князя Острозького

Інна СОБКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024