Іменини та свята 27 серпня: День народження у голови Кутянківської сільради

27 Серпня 2019, 07:32
4227

Доброго ранку, дорогі читачі!

На календарі 27 серпня. Приємно, коли робочий тиждень починається з вівторка. Нехай цей день буде легким та плідним. Посміхайтесь людям навколо, тіштесь теплими і сонячними днями, радійте літу. 

27 сепня День ангела відзначають Аркадій, Лукій (Лука, Лукіян), Маркел, Михайло, Феодосій.

Свій День народження сьогодні святкує Руслан Павленко, голова Кутянківської сільської ради. Щиро вітаємо іменинника!!!

27 серпня вшановують пам'ять святого пророка Міхея, який, згідно запевненнями вчених, жив у VIII столітті до нашої ери на території Іудеї. Вважається, що Михей став автором пророчої книги і основоположником тенденції спрощувати іудаїзм і його суть. Головне завдання для віруючого Михей бачив у смиренні, слухняності і здійсненні добрих вчинків. До слова, саме Михей одним з перших став говорити про прихід Ісуса Христа на землю.

У народі Михея прозвали Тиховєєм, оскільки 27 серпня було прийнято спостерігати за вітром і аналізувати, якою буде погода в найближчі дні. Вшановували мулярів, особливо тих, хто займався будівництвом храмів. Також вважали, що Михей протегує тим, хто хоче придбати житло.

Народні прикмети на 27 серпня

  1. Якщо дме сильний вітер - чекай дощовий вересень
  2. Вітру 27 серпня немає, або він дме не надто сильно - у вересні практично не буде опадів
  3. Журавлі 27 серпня відлітають у теплі краї - прикмета до того, що в середині жовтня місяця вже вдарять морози. Якщо ж журавлі поки не збираються на Південь, то зима, за прикметами, наступить не надто скоро.

Цей день в історії:

  • 1672 — об'єднана українсько-османсько-татарська армія, яку очолювали гетьман Петро Дорошенко, османський сулан Мухаммед IV і кримський хан Селім-Гірей, здобула фортецю Кам'янець (Кам'янець-Подільський) і вирушила на Галичину.
  • 1783 — перший політ шарльєра — аеростата з оболонками, наповненими воднем.
  • 1813 — у Дрезденській битві Наполеон I Бонапарт переміг союзну австро-прусько-російську армію.
  • 1831 — Варшава капітулювала військам фельдмаршала Паскевича, фактично поклавши край Польському повстанню 1831 року.
  • 1859 — свердловина, пробурена Едвіном Дрейком у штаті Пенсильванія, дала першу нафту. Це була перша нафтова свердловина, технологія буріння якої знайшла широке розповсюдження. Цей день вважають початком «нафтової ери».
  • 1913 — о 18 годині 10 хвилин Нестеров на літаку «Ньєпор»-IV піднявся над київським Сирецьким військовим літовищем і на висоті 600 метрів уперше в світі здійснив знамениту «мертву петлю», що згодом стала називатися «петлею Нестерова».
  • 1916 — Королівство Румунія оголосило війну Австро-Угорській імперії.
  • 1938 — в Римі відбувся Другий Великий Збір Українських Націоналістів, який офіційно затвердив Андрія Мельника на посаді голови Проводу Українських Націоналістів (лідера ОУН)
  • 1939 — відбувся перший у світі політ реактивного літака. Це був He-178 німецького авіаконструктора Ернста Хейнкеля.
  • 1955 — вийшло перше видання Книги рекордів Гіннеса.
  • 1977 — на Чорнобильській АЕС запустили в дію 1-й енергоблок.
  • 1991 — проголошення незалежності Молдови.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024