Концертом і почесними грамотами відзначили День Незалежності

25 Серпня 2019, 20:22
8884

В Острозі відбулися урочистості з нагоди найбільшого державного свята – Дня Незалежності України.

Розпочалося святкування молебнем у храмах міста за Україну та її народ. А в Студентсько-викладацькому храмі преп. Федора Острозького відслужили літургію з нагоди престольного свята.

24 серпня стало своєрідним святом спорту – вранці на стадіоні НаУОА майстерність демонстрували легенди місцевого футболу, а в другій половині дня ФК «Грем’яче» і ФК «Крок» розіграли Кубок Острозького району.

Читайте також: Острог: юнаки розіграли першість із пляжного волейболу

По обіді на майдані Свободи почали збиратися люди. Для найменших острожан була організована цікава розважальна програма – діти мали нагоду погратися разом зі Свинкою Пепою, Губкою Бобом та іншими анімованими персонажами. Крім того, на площі діяла виставка попленерових робіт вихованців Острозької школи мистецтв. Юні художники зобразили на картинах пам’ятки архітектури Острога.

Виставка попленерових робіт
Виставка попленерових робіт


1

Розваги з Пепою - перетягування каната
Розваги з Пепою - перетягування каната

Лицар - із малечку
Лицар - із малечку

 

Ще всі охочі могли зробити пам’ятні світлини біля двох фотозон – тематичної, яку виготовили працівники Центру культури і дозвілля Острога до Дня Державного Прапора, та патріотичного зображення Круглої вежі.

Патріотична фотозона
Патріотична фотозона

1

1

 

Пізніше відбулися урочистості з нагоди Дня Незалежності й відлунав концерт «Єдина країна – наша Україна». Офіційна частина розпочалася зі спільного виконання Гімну України та слів вітання від керівників міста і району.

«День Незалежності – утілення споконвічного прагнення нашого народу до свободи і самовизначення. Це результат багатовікової боротьби, яка триває і досі. Як тисячі потічків зливаються в один могутній і потужній Дніпро, так успіх тисяч українців творить успіх усієї держави. Бажаю, щоб кожен із нас на своєму місці, у своєму домі, працював самовіддано й творив добро, з любов’ю ставився до ближнього, творячи країну, про яку ми всі мріємо. Бо Україна починається з кожного з нас», – відзначила перша заступниця Острозького міського голови Ольга Логвін.

За високий професіоналізм, сумлінну добросовісну працю, активну життєву позицію та з нагоди Дня Незалежності України; за значний особистий внесок у розбудову незалежності почесні грамоти Рівненської ОДА й голови Рівненської обласної ради отримали В’ячеслав Штейбарт, Світлана Позіховська, Олександр Янчишин; Володимир Степанюк, Микола Кулик.  

За сумлінну працю на благо України та місцевої громади грамотами Острозької міської ради відзначили Тетяну Баталову, Світлану Гулюк, Мар’яну Нечипорук, Надію Семенюк, Галину Скрипковську, Катерину Тишко, Богдана Філінюка, Юлію Філінюк, Олександра Хойну й Івана Якубенка.

Виступає Ольга Логвін
Виступає Ольга Логвін

Відзнаку отримує Володимир Степанюк
Відзнаку отримує Володимир Степанюк

1
Грамота для Світлани Гулюк
Грамота для Світлани Гулюк

Відзначили Мар'яну Нечипорук
Відзначили Мар'яну Нечипорук

Дякують Юлії Філінюк
Дякують Юлії Філінюк

 

«Ось уже шостий рік, як ми сподіваємося, що наступний День Незалежності ми зустрічатимемо в мирі. Але все ще, на жаль, наші діти, які про війну знали тільки з  книжок і розповідей, захищають Україну і наш спокій там, на сході… Вірю, що Бог зглянеться на нашу Батьківщину й подарує мир. Я щиро зичу нам такої довгожданої радості, освяченої мудрості і всеперемагаючої любові, яка дасть поштовх для відродження і примножить славу України», – сказала очільниця Острозької районної ради Валентина Стрілецька.

Почесні відзнаки голів  Острозької районної ради й Острозької РДА отримала низка жителів Острожчини, працівники різних сфер. Зокрема: Олександра Гурій, Роман Свинарчук, Михайло Білик, Віталій Бобрик, Володимир Гордєєв, Володимир Демчук, Тетяна Довга, Діана Заборська, Анатолій Захарчук, Тамара Зінчук, Едуард Золотнюк, Ярослав Іванов, Валерій Карп’юк, Маргарита Колесник, Людмила Палій, Олег Парфенюк, Володимир Пізнюр, Юрій Тищук, Микола Рибак, Юрій Смолій, Лілія Сорочинська, Ольга Сосновчик, Ольга Суховарова, Антон Тарар, Людмила Шміль, Валентина Яким’юк.

Грамота для Романа Свинарчука
Грамота для Романа Свинарчука

Відзначили Анатолія Захарчука
Відзначили Анатолія Захарчука

 

До пам’ятника Тарасові Шевченкові, меморіальних дошок В’ячеславу Чорноволові та Владиславу Рильському піднесли квіти.

Покладання квітів
Покладання квітів

 

Під час святкового концерту зі сцени лунали пісні у виконанні Оксани Скороход, Наталії Вегнер, Юрія Момотюка, Андрія Шкребія, Андріани Савчук. Запальні танцювальні номери подарували колективи «Гармонія» (керівниця Оксана Волощенко), «Реверс» (керівники Василь і Марія Гончаруки), «Dance Way». Виконанням народних мелодій потішив глядачів колектив «Вулик» Острозького РБК (керівник – Тарас Безюльов). Спеціальним гостем свята був соліст продюсерського центру Сашка Невже Олекса Пісня.


Фрагмент виступу «Гармонії»
Фрагмент виступу «Гармонії»

Олекса Пісня
Олекса Пісня


 

Показовим виступом зачарували острожан гопаківці – представники Школи бойового гопака «Сварог». Острозькі козаки продемонстрували силові вправи та вміння вправлятися з різною зброєю.

2
Бойовий гопак
Бойовий гопак

 

Після завершення концерту маленькі острожани могли долучитися до святкових активностей. Відділ молоді і спорту виконкому Острозької міськради (в.о. керівника Ольга Стецюк) підготував для дітей веселі естафети. Крім того, на майдані Свободи відбувся фестиваль фарб холі.

Веселі естафети
Веселі естафети

Кольорове свято
Кольорове свято




1
Кольоровий настрій
Кольоровий настрій


 

Наприкінці відбулася святкова дискотека.

Свято вдалося!

Коментарі
25 Серпня 2019, 23:41
Молодці! такі гарні фото, особливо останні з дітьми!
26 Серпня 2019, 00:14
Спасибі :) Зворотний зв'язок дуже важливий, адже ми працюємо для вас!
26 Серпня 2019, 01:09
Прізвище в мене Заборська, а не Загорська!
26 Серпня 2019, 18:36
Дякую
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024