Гра в одні ворота: ФК «Грем’яче» здобув Кубок Острожчини

25 Серпня 2019, 14:05
Удар Сергія Непомнящого 5470
Удар Сергія Непомнящого

Святкуючи День незалежності, острожани мали змогу поринути у вир футболу. Спочатку на стадіоні Національного університету «Острозька академія» відбувся турнір ветеранів 45+, а згодом на газон головної спортивної арени району вийшли фіналісти Кубка Острожчини – ФК «Грем’яче» і грозівський «Крок».

Команди по-різному подолали шлях до фіналу. Якщо для грем’ячівців він складався лише з одного поєдинку, то грозівці вибили двох рівносильних суперників.

Після урочистого звучання гімну України пролунав стартовий свисток Володимира Озімковського. Господарі відразу помчали вперед, однак подачу зі штрафного від Миколи Тишкуна ніхто не замкнув, а згодом уже сам 13-й номер не встиг на навіс Олександра Марченка.

Штрафний удар від Миколи Тишкуна
Штрафний удар від Миколи Тишкуна

 

Грозівцям вдалася непогана атака, але Федір Очеретяний не зумів проломити грізну оборону суперника. Перший небезпечний дзвіночок для гостей пролунав на 9 хв. – Сергій Непомнящий угатив із-за меж штрафного майданчика, проте Андрій Лесик зіграв надійно. Грем’ячівці продовжували тиснути: пас Степана Кащина перехопили захисники, постріл Олега Груші став легкою здобиччю голкіпера, а на подачу Дмитра Вознюка Непомнящий не встиг.

Андрій Лесик рятує свою команду
Андрій Лесик рятує свою команду

 

Кроківці теж завдали один удар по воротах, щоправда, по своїх: Дмитро Юрчук, вибиваючи м’яч, зрізав його просто в руки голкіперові. У господарів на лівому фланзі активним був Степан Кащин, однак його передачі були безадресними.

Прохід Дмитра Вознюка
Прохід Дмитра Вознюка

Грозівці не могли перейти центр поля, а тиск «Грем’ячого» зростав. Сергій Непомнящий пробив легко, Олегові Груші не вдалося точно вдарити головою. «Крок» знову запустив по флангу Федора Очеретяного, однак подачу «сімки» гостей не було кому замкнути.

Прорив по центру
Прорив по центру


Відразу після водопаузи грем’ячівці провели заміну – замість іменинника Степана Кащина на поле вийшов Дмитро Гаврилюк. Це спрацювало. У першій же атаці Дмитро сам протягнув м’яч по центру, змістився на фланг і закинув у штрафний майданчик. Сергій Непомнящий головою замкнув передачу партнера – 1:0.

Чергова атака грем'ячівців
Чергова атака грем'ячівців

 

Окрилені грем’ячівці помчали вперед, два напівмоменти змарнував Вадим Медведь, а Сергій Непомнящий після пасу Дмитра Гаврилюка не зумів пробити по воротах. У черговій атаці кроківці сфолили проти Олега Груші. Дмитро Гаврилюк упевнено виконав вирок, пробивши метрів із тридцяти сильно і точно – 2:0.

На 41 хв. Вадим Тишкун пройшов правим флангом і закинув на дальню стійку. М’яч перелетів Сергія Непомнящого, а Олександр Гугайло головою підсік круглого в сітку. 3:0. Наприкінці першого тайму грем’ячівці могли відзначитися ще раз: постріл Непомнящого зупинили рукою, а удар зі штрафного мужньо прийняла на себе поперечина.

Друга 45-хвилинка розпочалася з атаки господарів. Дмитро Вознюк протягнув м’яч від центру поля до воріт і відкотив на Сергія Непомнящого. Нападник грем’ячівців розстріляв ворота з кількох метрів, оформивши дубль – 4:0.

Фланговий прорив Сергія Непомнящого
Фланговий прорив Сергія Непомнящого

 

«Світло-зелені» почали грати у своє задоволення, збиваючи темп поєдинку замінами. У грозівців виділявся тільки Федір Очеретяний. На 57 хв. він знову пройшов лівим флангом і заробив штрафний. Удар Дмитра Чехолки прийняла на себе стінка, а постріл Олексія Шинкарука був неточним.

Згодом Федір Очеретяний посадив на жовту картку Віталія Кравчука і Сергія Ковальчука, однак стандарти не принесли жодної користі.

Грозівці відбиваються
Грозівці відбиваються

 

Після водопою грем’ячівці ледь не забили знову – Андрій Лесик двічі врятував свою команду. На 77 хв. грозівці сфолили проти Непомнящого, однак арбітр гру не зупинив, бо м’яч був у господарів. Дмитро Гаврилюк угатив із-за меж штрафного майданчика й довів рахунок до 5:0.

Завершальний відтинок минув в атаках грем’ячівців, проте Дмитро Гаврилюк після чергового проходу пробив повз ворота, Микола Науменко спочатку влучив у стінку, потім запустив м’яч над перекладиною, а Сергій Непомнящий не зумів закрутити в дев’ятку.

Вадим Медведь розпочинає атаку
Вадим Медведь розпочинає атаку

 

На останніх хвилинах матчу грозівці могли забити гол престижу, однак Андрій Ліпич у карколомному стрибку перевів на кутовий потужний постріл Федора Очеретяного, а штрафний від «сімки» гостей прийняла на себе стінка.

5:0 – грем’ячівці легко й переконливо стали володарями Кубка району. «Крок» не зміг протиставити абсолютно нічого, адже захист вдало перекрив кисень до воріт Андрія Ліпича. Флангові прориви Федора Очеретяного та штрафні удари від Дмитра Чехолки не дали змоги забити хоча би гол престижу.

Капітан у грі
Капітан у грі

 

Якщо хтось вірить у футбольне дежавю, то саме так відбулося в цьому поєдинку. Минулої неділі грем’ячівці за схожих умов обіграли «Крок» у чемпіонаті району, забивши відразу після водопаузи, а в першій атаці другого тайму відзначився Сергій Непомнящий. Очевидно, футбольні боги прихильні до підопічних Анатолія Озімковського.

Кубок Острозького раойну. Фінал. Стадіон Національного університету «Острозька академія». 100 глядачів.

ФК «Грем’яче» – «Крок» (Грозів)– 5:0 (3:0).

ФК «Грем’яче»: Андрій Ліпич (в), Олександр Марченко, Віталій Кравчук (к), Дмитро Вознюк (Микола Єременко, 50), Олег Груша (Володимир Іванов, 78), Микола Тишкун, Вадим Тишкун (Сергій Ковальчук, 52), Вадим Медведь (Микола Науменко, 60), Олександр Гугайло, Степан Кащин (Дмитро Гаврилюк, 28), Сергій Непомнящий.

Тренер – Анатолій Озімковський.

ФК «Грем'яче»
ФК «Грем'яче»

 

«Крок» (Грозів): Андрій Лесик (в), Олексій Шинкарук, Юрій Грещук, Федір Очеретяний, Василь Очеретяний, Дмитро Чехолка, Ігор Герчук, Владислав Качур, Дмитро Юрчук, Віталій Петрук (к), Юрій Корнійчук (Олексій Присяжнюк, 78).

Голи: Сергій Непомнящий, 31, 47, Дмитро Гаврилюк, 39, 77, Олександр Гугайло, 41.

Попередження: Дмитро Гаврилюк, 60, Віталій Кравчук, 64, Сергій Ковальчук, 71 – Дмитро Чехолка, 85.

Головний арбітр: Володимир Озімковський (Острог). Бокові судді: Іван Денищук (Розваж), Олег Смолій (Сіянці).

«Крок» (Грозів)
«Крок» (Грозів)


Уже в неділю, 25 серпня, ФК «Грем’яче» може достроково стати чемпіоном району. Для цього «світло-зеленим» потрібно обіграти сіянцівську «Чайку» або сподіватися на осічку «Міража» в матчі з бадівською «Нивою».

Про нагородження команд читайте в нашому наступному матеріалі.

Галина МАКСИМЧУК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024