Легенди Острожчини зіграли у футбол

24 Серпня 2019, 23:46
Боротьба між ФК «Острог» і ФК «Оженин 7701
Боротьба між ФК «Острог» і ФК «Оженин

До Дня Незалежности України в Острозі провели змагання з мініфутболу серед ветеранів 45+.

Турнір легенд місцевого футболу відбувся в суботу, 24 серпня, на стадіоні Національного університету «Острозька академія». На газон вийшли голова Острозької РФФ Валентин Стрілець, ексгравець шепетівського «Темпу» Віктор Павлюк, екстренер острозької «Кобри» Валентин Кочиш, завідувач кафедри фізичного виховання НаУОА Геннадій Стадников та інші ветерани Острожчини.

У змаганнях узяли участь три команди, які представляли однойменні населені пункти – ФК «Острог», ФК «Розваж» і ФК «Оженин».

1
Учасники турніру з футболу 45+
Учасники турніру з футболу 45+

 

Перед стартовим свистком до учасників звернувся організатор турніру Анатолій Озімковський, який привітав футболістів із Днем Незалежності України й побажав вдалої гри.

«Багатьом із вас я подавав м’ячі. Де з ким грав в одній команді. Ваше покоління просто суперове», – зазначив пан Анатолій.

Головний арбітр змагань Володимир Озімковський озвучив регламент і гра розпочалася.

У матчі-відкритті жереб звів ФК «Розваж» і ФК «Оженин. Спочатку команди пристрілювалися до воріт одна одної, проте відкрити рахунок не вдалося. Під час чергового наступу Валентин Стрілець дальнім ударом вивів розважців уперед. Це окрилило ФК «Розваж» і в наступній атаці оженинець зрізав м’яч у власні ворота, а чергові наступи також стали результативними. 4:0 після першого тайму.

В атаці ФК «Розваж»
В атаці ФК «Розваж»

 

Друга десятихвилинка розпочалася з атак Оженина, але м’яч вперто не йшов у ворота. Натомість ФК «Розваж» забив уп’яте – відзначився Віктор Обуховський. Оженинці знову змарнували  свої шанси, а розважці довели рахунок до 6:0. Гра завершилася в безрезультатних атаках ФК «Оженин».

Хто швидше?
Хто швидше?

 

У другому поєдинку ФК «Острог» зустрічався з ФК «Оженин». Острожани почали відразу пресингувати суперника, однак удари Віктора Павлюка або були неточними, або надто легкими. Оженинці вдало розіграли штрафний і ударом у дев’ятку відкрили рахунок у матчі. Містяни продовжували атакувати, проте до свистка на перерву нічого не вдавалося.

Фланговий прохід Віктора Павлюка
Фланговий прохід Віктора Павлюка

На початку другого тайму Віктор Павлюк першим ударом по м’ячу встановив рівновагу, пробивши сильно й точно – 1:1. Далі була позиційна боротьба: штрафний оженинців прийняла на себе стінка, острожани не влучали по воротах, а в одніх із останніх атак Геннадій Стадников не влучив по… м’ячу. Бойова нічия 1:1.

Штрафний від Валентина Кочиша
Штрафний від Валентина Кочиша

Захищалися, як могли
Захищалися, як могли

 

Щоби було веселіше глядачам, футбольні легенди Острожчини вирішили повправлятися в серії пенальті. Однак переможця так і не виявили. Після десяти ударів рахунок був рівним 4:4. Удар острожанина взяв Олексій Стецюк, а оженинець пробив вище. Нічия, так нічия. До переможного вирішили не пробивати.

Серія пенальті
Серія пенальті

 

У фінальному поєдинку острожани грали з ФК «Розваж». Обидва колективи влаштовувала нічия, яка відкидала оженинців на третє місце. Однак розважці відразу пішли в атаку й Віктор Обуховський п’яткою відкрив рахунок у матчі. Острожани відповіли невлучним ударом Геннадія Стадникова, а постріл Віталія Яремчука заблокував воротар.

ФК «Розваж» атакує
ФК «Розваж» атакує

Розважці проти острожан
Розважці проти острожан

 

У другій десятихвилинці розважці довели рахунок до 4:0. Однак містяни вбили інтригу щодо срібних нагород, відквитавши один гол. До кінця матчу острожани невдало виконали штрафний, а розважці спочатку влучили в поперчину, а потім забили вп’яте. Проте суддя справедливо не зарахував узяття воріт, адже в атаці м’яч перетнув лінію поля. 4:1 – упевнена перемога ФК «Розваж».

Фол проти Віктор Обуховського
Фол проти Віктор Обуховського

 

У підсумковій турнірній таблиці розважці посіли перше місце, здобувши дві перемоги, а острожани обійшли оженинців завдяки кращій різниці м’ячів.

1

 

Після нетривалої паузи відбулося нагородження учасників і переможців. Грамоту отримав найдосвідченіший і найбільш віковий гравець, воротар ФК «Оженин» Олексій Стецюк. Кращим гравцем і бомбардиром турніру став Віктор Обуховський із ФК «Розваж».

Кращий бомбардир турніру Віктор Обуховський
Кращий бомбардир турніру Віктор Обуховський

 

Бронзові нагородили вручили ФК «Оженин, срібні – ФК «Острог», золоті – ФК «Розваж». Окрім того, кожна команда отримала кубок за здобуте місце на турнірі.

Анатолій Озімковський і капітан ФК «Острог» Валентин Кочиш зі срібними нагородами
Анатолій Озімковський і капітан ФК «Острог» Валентин Кочиш зі срібними нагородами

Кубок отримує капітан ФК «Розваж» Валентин Стрілець
Кубок отримує капітан ФК «Розваж» Валентин Стрілець

2
ФК «Розваж» - переможець змагань
ФК «Розваж» - переможець змагань

 

Завершилися змагання емоційними фото на згадку, адже «онукам приємно буде побачити, як дід за м’ячем бігав», – зауважив Олексій Стецюк.

Коментарі
25 Серпня 2019, 23:45
Легенди однозначно! жаль, що не зміг відвідати захід-почастіше б таке).
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024