Грозівці не створили загрози: «Грем’яче» легко здолало «Крок»

19 Серпня 2019, 09:32
Боротьба тривала на кожному клаптику поля 4219
Боротьба тривала на кожному клаптику поля

Після двомісячної паузи стадіон Національного університету «Острозька академія» знову зібрав прихильників футболу. Тут у неділю, 18 серпня, ФК «Грем’яче» приймав грозівський «Крок», якому в першому колі завдав нищівної поразки. Команди підійшли до поєдинку в різному настрої, адже в минулому турі грем'ячівці каменя на камені не залишили від ФК «Розваж», а грозівці розписали мирову з курганівським «Міражем».

Зі стартових хвилин гості несподівано помчали в атаку, яка завершилася ударом Федора ОчеретяногоАндрій Ліпич легко заволодів м’ячем. Грем’ячівці відразу перехопили ініціативу та створили декілька непоганих моментів, але подача від Олександра Марченка стала здобиччю голкіпера, а Степан Кащин пробив головою вище воріт. На 11 хв. Сергій Непомнящий отримав чудовий пас із глибини поля, проте обіграти голкіпера не зумів. Господарі продовжували тиснути: після чергової атаки Кащин скинув під удар Непомнящому, однак захисники заблокували удар Сергія. Олег Груша вдарив із-за меж штрафного майданчика – м’яч просвистів над поперечиною. Грозівці відповіли проходом правим флангом, який завершився ударом із гострого кута Федора Очеретяного – невлучно.

1
Хто вище б'є, той ліпше грає
Хто вище б'є, той ліпше грає

На 23 хв. Сергій Непомнящий утратив нагоду відкрити рахунок, пробивши вище воріт. Згодом уже сам Сергій асистував партнерові – Вадим Медведь пробив сильно й неточно.

Зважаючи на літню спеку, суддя зупинив гру, щоби футболісти змогли освіжитися. Відразу після водопою грем’ячівці відкрили рахунок у матчі. Простріл із правого флангу, захисник грозівців невдало вибив м’яч, скинувши під ударом Вадимові Медведю – той не схибив. 1:0.

Рахунок відкрито
Рахунок відкрито

«Крок» відповів невдалим розіграшем стандарту. Господарі не зупинялися. На 29 хв. черговий прорив завершився чудовим пасом Сергія Непомнящого на свого партнера й 16-й номер грем’ячівців прошив голкіпера. 2:0.

Такі передачі також проходили
Такі передачі також проходили

Грозівці знову запустили Очеретяного сам на сам, але Федір не зумів переграти Андрія Ліпича. Наприкінці тайму господарі перехопили ініціативу, намагаючись збільшити відрив у рахунку, однак Олег Груша пробив у руки голкіперові, Сергій Непомнящий двічі вистрелив вище, удар Миколи Науменка не становив жодної загрози, а Степан Кащин заліз у офсайд.

Чергова пожежа у штрафному майданчику грозівців
Чергова пожежа у штрафному майданчику грозівців

Друга сорокап’ятихвилинка розпочалася з атаки «Кроку», але м’яч після удару розминувся зі стійкою. На 47 хв. господарі пішли в позиційний наступ, узявши в облогу ворота суперника. Після серії передач Сергій Непомнящий вдало зіграв на випередження та з відскоком від стійки забив. 3:0.

За мить буде гол
За мить буде гол

Третій гол не зупинив господарів – вихід чотири у два, проте Микола Науменко пробив у руки голкіперові. На 50 хв. грем’ячівці заробили черговий кутовий: подача – і Науменко головою замикає. 4:0.

Результативний постріл Миколи Науменка
Результативний постріл Миколи Науменка

Гості огризнулися непоганою атакою, однак перший удар заблокували захисники, а постріл Очеретяного не становив загрози для Андрія Ліпича. Воротар грем’ячівців відразу виніс м’яч у центр поля на Олега Грушу, той перевів на Кащина, Степан подав у штрафний майданчик на хід Сергієві Непомнящому – нападник «світло-зелених» легко оформив дубль. 5:0.

Степан Кащин проривається до воріт
Степан Кащин проривається до воріт

Згодом «Кроку» вдалося відквитати один м’яч. На 58 хв. Федір Очеретяний укотре вийшов сам на сам і з другої спроби таки переграв Андрія Ліпича. 5:1.

Господарі відповіли невдалим розіграшем штрафного й ударом повз ворота від Олександра Марченка. Грозівці знову організували непогану комбінацію – довгий пас на Очеретяного з глибини поля, але голкіпер «Грем’ячого» випередив нападника. «Крок» продовжував тиснути, заробивши два перспективні штрафні удари, але Ліпич був на висоті.

Андрій Ліпич рятує свою команду
Андрій Ліпич рятує свою команду

Після водопаузи господарі помчали в атаку, проте Вадим Медведь не встиг на пас Олега Груші. Гості мало не скористалися обрізкою Олександра Марченка в центрі поля, але заробили лише безперспективний кутовий. Команди відповідали атакою на атаку: Кащин пробив вище воріт зі стандарту, а Очеретяний не зумів переграти Ліпича в очній дуелі, а згодом грозівці змарнували два штрафні удари, улучивши в стінку. Олександр Марченко вистрелив повз ворота після подачі від кутового прапорця, а «помаранчеві» вкотре не переграли Ліпича.

Після подачі кутового
Після подачі кутового

Олександр Марченко стріляє повз ворота
Олександр Марченко стріляє повз ворота

На останніх хвилинах поєдинку господарі організували чергову атаку, після якої Микола Науменко забив м’яч у ворота «Кроку», однак боковий суддя зафіксував офсайд. Сутичка, яку задіяли грем’ячівці, на рішення арбітра не вплинула. За мить пролунав фінальний свисток. 5:1 – чергова розгромна перемога ФК «Грем’яче».

Не все влітало у ворота «Кроку»
Не все влітало у ворота «Кроку»

Грозівці мають шанс на реванш. Адже в суботу, 24 серпня, «Грем’яче» і «Крок» знову зійдуться в очній дуелі, де визначать володаря Кубка Острозького району.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39