Національна служба здоров'я України похвалила аптеку з Острога

13 Серпня 2019, 12:09
5182

Національна служба здоров'я України у соцмережах публікує вдалі приклади партнерства із аптечними мережами. До переліку таких увійшла і аптека мережі МПП «Медсервіс» в Острозі.

МПП «Медсервіс» відкрив першу приватну аптеку в Острозькому районі на Рівненщині. Це відбулося 24 роки тому. Незмінний відповідальний підхід до надання послуг дозволяє аптеці і сьогодні бути конкурентоспроможною та постійно вдосконалюватися, пишуть на сторінці у Facebook НСЗУ Національної служби здоров'я України.

Фармацевти «Медсервісу» опанували нові технології, щоб мешканці Острозького району отримували «Доступні ліки». До речі, в Острог по «Доступні ліки» приїздять і з навколишніх містечок та сіл. Про це свідчать цифри: в Острозі виписано понад 3 500 електронних рецепти, а відпущено - значно більше - понад 4 200. З них 1 946 відпустила саме аптека «Медсервіс» станом на 12 серпня.

Руслана Веляник, директорка МПП «Медсервіс» говорить про соціальну складову місії аптечного бізнесу та розказує про участь в урядовій програмі «Доступні ліки»:

«Ми активно долучаємося до усіх проектів, ініційованих МОЗ та НСЗУ. Наша аптека брала участь в пілотному проекті по гіпертонії та з перших днів приєдналась до урядової програми реімбурсації. У квітні, після переходу на електронні рецепти, ми першими почали відпускали «Доступні ліки». Поки що є певні складнощі в роботі в нових умовах. Наприклад, зміна сум у звіті про відпущені лікарські засоби вручну, це забирає багато часу у провізорів. Також ми з нетерпінням чекаємо появи стандартизованої пам'ятки з номером рецепту, яка пришвидшить процес відпущення ліків. Бо зараз фармацевтам доводиться допомагати літнім пацієнтам відшукувати номер рецепту або код підтвердження у мобільному. Співпрацею з командою НСЗУ задоволені. Завжди отримували допомогу на всіх етапах реалізації оновленої програми, роз'яснення на окремі аспекти відпущення ліків за е-рецептом і, що дуже важливо, своєчасні виплати за умовами укладеного договору”.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром