В Острозі обговорили нові методи оцінювання якості української освіти

26 Листопада 2016, 11:16
2739

25 листопада у Національно університеті «Острозька академія» зібралися голови регіональних центрів оцінювання якості освіти для вирішення проблем освіти в Україні.

У 2016 році Україна долучилась до однієї з найбільш глобальних програм дослідження освітнього рівня молоді. Назва розшифровується як Programme for International Student Assessment (Програма міжнародного оцінювання учнів), дослідження створено за ініціативою Організації економічного співробітництва й розвитку, станом на 2015-2018 рік участь в проекті візьмуть понад 70 країн та економік і участь України – це вагомий крок для розвитку та піднесення освіти нашої країни.

Координатор PISA-2018 в Україні Тетяна Вакуленко проінформувала присутніх про стан реалізації дослідження, зокрема, на сьогоднішній день здійснено переклади опитування, також подано первинну інформацію щодо вибірки учасників, надалі інформацію подаватиме Інститут освітньої аналітики.

Тетяна Вакуленко зауважила, що наразі вже є регіональна мережа координаторів, які забезпечуватимуть  прозоре проведення тестів та роботу на місцях, і закликала представників регіональних ЦОЯО з усією серйозністю віднестись до цього проекту. За її словами, ще у 2000 році освіта в Польщі перебувала в подібному становищі і завдяки PISA підняла рівень освітянства до рівня Європи. Проблема в тому, що деякі освітні заклади добровільно та усвідомлено відмовляються від участі в дослідженні чим затримують як розвиток науки так і самої України.

Автор: Надія ЛЕВКІВСЬКА

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром