В Острозькій академії відбудеться показ документального кіно про Україну

23 Листопада 2016, 10:30
2895 Джерело: tic.if.ua

В Рамках святкування 40-річчя  Української гельсінської групи в стінах Острозької академії відбудеться показ українського документального кіно.

У середу, 23 листопада, в 17.00 усіх бажаючих запрошують подивитися та обговорити документальний фільм «Хто ви є, містер Джекі?» режисера Максима Бернадського і журналіста Юрія Луканова.

Фільм виробництва компанії «Гравіс» за участі UMC розповідає про зворушливе листування голландки Джекі Бакс з українським дисидентом, журналістом Валерієм Марченком, який був засуджений за правозахисну діяльність. 

Наступного дня, у четвер, 24 листопада  о 17.00 у бажаючих буде можливість переглянути декілька короткометражних документальних фільмів, відомих як «Щаблі демократії. Критична школа української документалістики 1987–1995».

Документальні фільми збірки «Щаблі демократії», створені в унікальному культурно-історичному контексті «гласності», «перебудови» та перших років незалежності України, представляють контрнаратив тогочасної офіційної ідеологічної програми. У ситуації послаблення цензури та інших форм державного втручання, вони стали тією критичною платформою, де дедалі частіше піднімались теми про неефективність радянського державного устрою, становище виключених категорій громадян СРСР, катастрофу на ЧАЕС, Голодомор, масові демократичні рухи.

 

Довідково: Українська Гельсінська група (УГГ), об'єднання діячів українського правозахисного руху, утворене в Україні 9 листопада 1976. 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024