ЦВК «украла» голоси Ундіра, Іванісова й Вознюка

24 Липня 2019, 20:16
4192

Район.Острог раніше повідомляв, що виборці міста більшість голосів на одномандатному мажоритарному виборчому окрузі віддали «слузі народу» Романові Іванісову.

Для розрахунку результатів були використані відомості, розміщені на офіційному сайті Центральної виборчої комісії. «Ви маєте нагоду вільно і повно скористатися інформацією з першоджерела (виділення наше) про перебіг виборчого процесу з виборів народних депутатів України», – зазначено на сайті ЦВК.

Однак матеріал, зокрема результати голосування на одній із дільниць міста, викликав неоднозначне зацікавлення та хвилю коментарів від читачів. Ідеться про те, що ЦВК повідомила: на дільниці №560895, розташованій у гімназії, «переміг» Павло Дутко. Така інформація містилася на офіційному порталі впродовж трьох діб – 22–24 липня.

Скрін зі сторінки ЦВК станом на 23 липня
Скрін зі сторінки ЦВК станом на 23 липня

 

За допомогою адмінресурсу нам удалося отримати фотокопію протоколу підсумків голосування на зазначеній дільниці. Тут більшість виборців насправді підтримала Романа Іванісова (28,63%). Друге місце у Віталія Ундіра (19,52%), а на один голос менше у Юрія Вознюка (19,37% відповідно). Фейковий переможець Павло Дутко опинився на останньому місці.

1
Копія протоколу ДВК №560895
Копія протоколу ДВК №560895

 

Як видно з протоколу, під час його заповнення порушили алфавітний порядок унесення прізвищ кандидатів у нардепи, як цього вимагає бланк документа. У зв’язку з тим, що на сайті ЦВК мажоритарники розміщені відповідно до порядку в бюлетені (за абеткою), кількість голосів виборців автоматично ввели до системи на «чужі місця»

Перше та друге місця серед фаворитів острожан на дільницях
Перше та друге місця серед фаворитів острожан на дільницях

 

Зважаючи на оновлені відомості, подаємо нову інфографіку прихильності острожан до мажоритарників нашого округу.

8
Розподіл голосів за мажоритарників в Острозі
Розподіл голосів за мажоритарників в Острозі

 

Перепрошуємо читачів за дезінформацію, яка трапилася не з нашої вини. Дякуємо всім, хто звернув увагу на невідповідність!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024