Свята та іменини 19 листопада: день синоптика

19 Листопада 2016, 08:24
3990 Джерело: Репортер
 
Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 19 листопада. Нехай суботній день буде цікавим та спокійним, щоб ви могли гарно відпочити після важкого робочого тижня.

Сьогодні відзначають День працівників гідрометеорологічної служби, День скловиробника.

Іменини святкують: Герман, Павло, Олександра, Клавдія. Єфросинія, Микола, 

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected]

Цей день в історії:

1921 — декретом Ради Народних Комісарів УСРР був створений Укрмет — центральна метеорологічна служба республіки. Цей день відзначається як День працівників гідрометеорологічної служби України.

1941 —радянські війська залишили з боями районний центр Яма Сталінської області.

1942 — почався контрнаступ радянських військ під Сталінградом, під час якого було оточено 22 німецькі, італійські та румунські дивізії (понад 330 тис. солдатів і офіцерів)

1943 — німецькі війська повторно захопили місто Коростишів Житомирської області.

1944 — шляхом об'єднання місцевих комуністичних організацій створено Комуністичну партію Закарпатської України. Першим секретарем ЦК було обрано Івана Туряницю. Партія виступила ініціатором приєднання Закарпатської України до УРСР, а також декретів про перехід влади у Закарпатті від Чехословаччини до уряду Закарпатської України.

1989 — З цвинтаря концтабору біля с. Кучине Пермської області, Росія, на Байковому кладовищі м. Києва перепоховано тлінні рештки членів Української Гельсінкської групи: Василя Стуса, Юрія Литвина, Олекси Тихого.

1997 — почалася експедиція міжнародного екіпажу на борту американського космічного човна багаторазового використання «Колумбія», у якій разом із космонавтами з США та Японії брав участь перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.

2003 — парламентські фракції «опозиційної четвірки» — Компартії, Соцпартії, блоку Юлії Тимошенко і блоку «Наша Україна» підписали декларацію про спільні дії. У документі наголошується на необхідності проведення наступних парламентських виборів винятково на пропорційній основі, а також на необхідності здійснення політичної реформи.

2004 — у «Будинку з химерами» архітектора Владислава Городецького, що на вулиці Банковій у Києві, урочисто відкрили музейно-культурний центр «Шедеври мистецтва України».

2012 — в Україні набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024