Ідемо вітати іменинниць з Острозької РДА: свята 19 липня

19 Липня 2019, 08:24
4320

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 19 липня. 

Життя часто таке ж непередбачуване, як погода. Не дивлячись на це, зичимо вам сонячного настрою, безхмарних почуттів і теплих обійм від рідних кожного дня!

19 липня День ангела відзначають Антон, Антоній, Авакум, Валентин, Василь, Інокентій, Лук'ян, Марія, Марта.

Вітаємо сьогоднішніх іменинниць Марію Кузьмінчук, начальницю відділу культури і туризму Острозької районної державної адміністрації, Людмилу Козак, керівницю апарату Острозької районної державної адміністрації. Рясних Божих благословінь, щедрих подарунків долі, добробуту, щастя і здійснення мрій!


 

У церкві 19 липня вшановується пам'ять преподобного Сисоя Великого, який відомий як монах-відлюдник, який проживав на території Єгипетської пустелі в печері, раніше освяченої молитвами його попередника преподобного Антонія Великого. Так Сисой провів 60 років, що дозволило йому досягти духовної чистоти, за що він і отримав від Бога дар чудотворення. Сила його була настільки велика, що Сисой одного разу навіть зміг воскресити померлого юнака.

Переказ свідчить, що сам Сисой був дуже суворий по відношенню до себе, але з ближніми виявляв тільки доброту і співчуття. Вже перед самою смертю, коли Сисой лежав на ліжку, а біля нього були учні, преподобний раптом засяяв, і Сисой сказав, що бачить ангелів, святих пророків і Господа. Після цього він помер.

Також 19 липня вшановується пам'ять мученика Ерміі та інших мучеників - п'ятьох учнів, які постраждали за віру в Ісуса Христа. Сам Ермій народився в Афінах і займався проповідуванням християнства. Згодом під час гонінь, організованих щодо віруючих імператором Нумеріаном, був заарештований і убитий.

У цей день, 19 липня, намагалися встати раніше і пройтися босоніж по росі, оскільки вважалося, що роса має цілющі властивості.

Народні прикмети на 19 липня:

  1. На Єремія роса дає і птиці, і тваринам, і людині сили і здоров'я. Дають сили і рослинам, насичують природу цілющою вологою і тумани.
  2. На Сисоя ходи по росі босий.
  3. На липневого Єремія всі господарі вже відсіялися, а до жнив приступати ще рано.
  4. Всякий Веремій про себе розумій: коли сіяти, коли жати, коли в скирти прибирати.

Цей день в історії:

  • 64 — в часи правління Нерона спалахнула Велика пожежа в Римі: з 14 кварталів Риму вогонь цілковито знищив 4 і значно пошкодив 7 кварталів.
  • 711 — між вестготами і армією Омейядів відбулася битва при Гвадалете, що закінчилася повною перемогою арабів. Наслідком битви стало падіння держави вестготів, завоювання арабами Піренейського півострова і подальші майже 800 років Реконкісти
  • 1485 — італійський майстер Антон Фрязін заклав на Москві-річці найстарішу з веж Московського Кремля — Тайницьку
  • 1551 — Карлсбурзьким договором підтверджені права Габсбургів на Королівство Угорщина і Трансільванію
  • 1650 — османський посол Осман-ага в Чигирині уклав військовий союз з Богданом Хмельницьким
  • 1822 — французький вчений Жозеф Ньєпс зробив першу у світі фотографію
  • 1870 — почалася французько-прусська війна
  • 1900 — відкрилося Паризьке метро
  • 1926 — Катеринослав було перейменовано в Дніпропетровськ
  • 1969 — Індіра Ганді віддала розпорядження про націоналізацію 14 найбільших індійських банків
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024