Як острожани фестивалили в Корці

16 Липня 2019, 11:34
3639

На Рівненщині відгуляли фестиваль народної творчості «Зелене купало в літо упало». Свято, на якому побували й острожани, відбулося на березі Корчика у Корці 12–14 липня.

На святі була неймовірна атмосфера: гостинні люди, чудова музика, смачні частування.

Розпочалось дійство в п’ятницю 12 липня з круглого столу «Мистецтво об’єднує нас» та виступів аматорських колективів на святах у селах району. Наступного дня, відвідавши мистецьку вітальню Корецького РБК, учасники фестивалю урочистою ходою вирушили на берег річки Корчик.

Початок свята
Початок свята

Святкова хода
Святкова хода

На народні гуляння прибули професійні, аматорські колективи та народні умільці. Прекрасну спільну концертну програму «Святковий розмай» підготували творчі колективи Луганської, Київської, Житомирської, Хмельницької, Львівської, Волинської, Рівненської областей.

Поділитися своєю творчістю завітали й наші земляки. Острозький районний будинок культури на фестивалі «Зелене Купало у літо упало» представив жіночий вокальний ансамбль «Любава» (керівниця Тетяна Довга). Крім того, на святі побував голова Острозької РДА Богдан Турович і острожанин, перший заступник голови РОДА Віталій Ундір.

1
Гості з Острожчини
Гості з Острожчини

1

 

У ході святкового дійства гості змогли відвідати ярмарку розваг і містечко ремесел, презентацію садиб «Гостинна Кореччина запрошує», поплавати на човнах, покататися верхи на конях, зробити фото напам’ять в спеціально обладнаній зоні. Завершився фестиваль музейними гостинами і виставкою майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва Корецького районного історичного музею.


Купальські обряди
Купальські обряди

 

Читайте також:

Острожани виступили на купальському етнофестивалі

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024